Hood
Hota poate fi independentă sau încorporată, sau poate fi instalată într-un colț sau chiar încorporată într-o insulă de bucătărie , deoarece este o tendință foarte mare în zilele noastre să o instalezi pe o insulă de bucătărie în mijlocul bucătăriei, cu scaune în jurul ei. Trebuie să luăm în considerare această problemă în funcție de amenajarea bucătăriei .
Hota poate fi de un tip care evacuează aerul aspirat și mirosurile în exterior. Dar există și un tip care filtrează aerul și apoi îl eliberează înapoi în bucătărie. Primul tip poate fi utilizat dacă a fost proiectat standul corespunzător, care necesită și ventilație conform standardelor arhitecturale. Hotelele cu circulație internă necesită un filtru, care trebuie înlocuit periodic. Există și hote de unde putem alege între cele două modele, deoarece oferă ambele opțiuni din fabrică.
Atunci când alegem o hotă, trebuie să luăm în considerare și performanța. De obicei, unitatea de măsură pentru performanța hotelerelor este m³/h. Atunci când alegem puterea, merită să luăm în considerare obiceiurile noastre culinare, ventilația și dimensiunea bucătăriei. Un living cu bucătărie open space va avea nevoie de o hotă mult mai puternică decât o bucătărie mică.
