Condiții de cumpărare
Termeni și condiții
Termeni și condiții de contract și de utilizare
(Descărcați/imprimați documentul AICI)
1. Identificarea furnizorului și a acestui site web
1.1. Operatorul acestui site web:
LEZITER Bútoripari, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Numărul de înregistrare al societății: 03-09-113733 - Tribunalul Kecskemét Tribunalul General Numărul de identificare fiscală: 13764351-2-03
Sediul social: Ungaria, 6500 Baja, Szegedi út 137.
Locul de desfășurare a activității: Ungaria, 6500 Baja, Szegedi út 137. denumit în continuare "Furnizor de servicii".
1.2. Acest site:
https://www.leziter.ro/
site-ul, paginile web și subpaginile accesibile de pe acest site.
2. Clauză de drept maghiar, dispoziții generale
2.1. Furnizorul de servicii care operează site-ul web disponibil la adresa de internet menționată mai sus (denumit în continuare "site-ul web") își furnizează serviciile din Ungaria, iar serviciul furnizat pe site-ul web este destinat Ungariei. Furnizarea serviciului, furnizorul de servicii și utilizatorii sunt guvernați de și supuși legislației maghiare în cadrul prezentului contract, în special în ceea ce privește
- REGULAMENTUL (UE) NR. 2018/302 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI
din 22 februarie 2018 privind protecția datelor cu caracter personal și a serviciilor pe piața internă
28.) privind combaterea restricțiilor teritoriale nejustificate de conținut și a altor forme de discriminare bazate pe cetățenia, reședința sau domiciliul cumpărătorului pe piața internă și de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 2006/2004 și (UE) 2017/2394 și a Directivei 2009/22/CE,
- Legea V din 2013 privind Codul civil (denumită în continuare: Codul civil),
- Legea CLXIV din 2005 privind comerțul,
- Legea CLV din 1997 privind protecția consumatorilor,
- Regulamentul Guvernului nr. 45/2014 (26.II.) privind normele detaliate ale contractelor dintre consumatori și întreprinderi,
- între consumator și întreprindere, pentru vânzarea de bunuri și conținut digital
privind normele detaliate pentru contractele de furnizare de bunuri, servicii și servicii digitale 373/2021 (VI. 30.),
- Legea CVIII din 2001 privind anumite aspecte ale serviciilor de comerț electronic și ale serviciilor societății informaționale,
- Legea XLVII din 2008 privind interzicerea practicilor comerciale neloiale împotriva consumatorilor,
- Legea XLVIII din 2008 privind condițiile de bază și anumite restricții privind activitățile de publicitate comercială.
2.2. Contractul și încheierea contractului, inclusiv comanda și confirmarea și acceptarea comenzii, se fac în limba maghiară.
2.3. Contractul încheiat prin plasarea unei comenzi online pe site, care constituie o declarație de conduită implicită, și acceptarea sa de către prestatorul de servicii, nu constituie un contract scris, nu este depus de prestatorul de servicii și nu va fi disponibil în scris în viitor. O comandă plasată pe site constituie o declarație de conduită implicită, contractul este încheiat prin conduită implicită și implică o obligație de plată din partea utilizatorului. Concomitent cu confirmarea automată a comenzii online prin mijloace electronice, prestatorul de servicii trimite utilizatorului, pe un suport durabil, documentele care conțin termenii și condițiile contractuale și informațiile necesare pentru îndeplinirea obligației legale de informare. Documentele astfel trimise, c o n ț i n u t u l termenilor și condițiilor contractuale și informațiile de pe site-ul internet, a
U t i l i z a t o r u l u i d e c ă t r e u t i l i z a t o r c o m a n d a utilizatorului, astfel cum există la momentul primirii c o m e n z i i . În plus, termenii și condițiile contractuale pot fi descărcate și/sau tipărite de către Utilizator într-un format care poate fi salvat utilizând linkul de sub titlul acestui document - "(Descărcați/tipăriți documentul: AICI)" - și sunt întotdeauna disponibile pe Site în versiunea lor curentă.
2.4. Furnizorul de servicii nu a aderat la un cod de conduită și, prin urmare, nu are unul.
2.5. Orele și intervalele de timp menționate în prezentele condiții generale și în condițiile de utilizare sunt ora Europei Centrale - CET - sau ora de vară a Europei Centrale - CEST - pentru ora de vară.
3. Domeniul de aplicare și subiectele Termenilor și condițiilor generale
3.1. Acești termeni și condiții generale de contractare și utilizare (denumiți în continuare "termenii și condițiile") se aplică serviciilor disponibile pe site, serviciilor magazinului online disponibile pe site, achiziționării produselor disponibile pentru comandă pe magazinul online și utilizării serviciilor magazinului online.
informații puse la dispoziție pe site.
Părțile la contractul încheiat în temeiul Termenilor și condițiilor sunt, pe de o parte, Furnizorul de servicii, astfel cum este definit mai sus și, pe de altă parte:
Utilizator: orice persoană fizică, persoană juridică sau entitate comercială fără personalitate juridică cu capacitate juridică, sucursală maghiară sau reprezentare comercială directă a unei companii străine, persoană fizică străină cu capacitate juridică sau entitate străină cu sediul social în Ungaria, denumită în continuare Utilizator, cu condiția ca aceasta să accepte și să se supună termenilor și condițiilor prevăzute în prezentul document.
Consumator: o persoană fizică Utilizator care, acționând în scopuri care nu țin de propria sa ocupație sau activitate economică, cumpără, comandă, primește, utilizează, face uz de sau este destinatarul unor comunicări sau oferte comerciale referitoare la bunuri. În sensul normelor aplicabile organismului de conciliere - cu excepția aplicării Regulamentului (UE) nr. 524/2013 al Parlamentului European și al Consiliului din 21 mai 2013 privind soluționarea online a litigiilor în materie de consum și de modificare a Regulamentului (CE) nr. 2006/2004 și a Directivei 2009/22/CE - un consumator este, în plus față de cele de mai sus, o organizație civilă, o persoană juridică religioasă, un condominiu, o asociație de locuințe care acționează în scopuri care nu țin de profesia și activitatea economică independentă, care cumpără, comandă, primește, utilizează, face uz de sau este destinatarul unor comunicări sau oferte comerciale referitoare la bunuri. În sensul Regulamentului (UE) 2018/302 al Parlamentului European și al Consiliului din 28 februarie 2018 privind acțiunea împotriva restricțiilor teritoriale nejustificate bazate pe cetățenia, reședința sau domiciliul cumpărătorului și pe alte forme de discriminare pe piața internă și de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 2006/2004 și (UE) 2017/2394 și a Directivei 2009/22/CE [denumit în continuare "Regulamentul (UE) 2018/302"], un consumator este, pe lângă cele de mai sus, o întreprindere care este cumpărător în sensul Regulamentului (UE) 2018/302.
Contractul care urmează să fie încheiat în temeiul acestor termeni și condiții poate fi încheiat de o persoană incapabilă sau de o persoană cu capacitate de exercițiu limitată, în conformitate cu dispozițiile Legii V din 2013 privind Codul civil (Codul civil).
3.2. Termenii și condițiile intră în vigoare de la data plasării pe site-ul web operat de furnizorul de servicii în conformitate cu acești termeni și condiții și sunt valabile pe o perioadă nedeterminată. Notificarea privind viața privată a consumatorilor, Notificarea privind confidențialitatea, Notificarea privind cookie-urile și Notificarea juridică disponibile pe site-ul web fac parte din Termeni și condiții.
4. Furnizorul de servicii
4.1. Informații suplimentare despre furnizorul de servicii:
LEZITER Bútoripari, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Numărul de înregistrare al societății: 03-09-113733 - Tribunalul Kecskemét Tribunalul General Numărul de înregistrare fiscală: 13764351-2-03
Sediul social: 6500 Baja, Ungaria, Szegedi út 137.
Licențe/înregistrări și autorități de licențiere/înregistrare:
Numărul de înregistrare comercială: 3137/0 - Jegyzője Város Baja - în calitate de autoritate comercială
Alte numere de înregistrare și organisme de înregistrare:
BA13764351 - Camera de Comerț și Industrie a județului Bács-Kiskun
Detalii privind contul de plăți (contul bancar):
MKB Bank Nyrt. MKBKB Bank (MKBKBKB Bank), numărul
de referință al plății: 10300002-13199705-00014903 IBAN: HU 59 1030 0002 1319 9705 0001 4903 Cod SWIFT: MKKBHUHB
5. Serviciul clienți
5.1. Furnizorul de servicii va oferi asistență pentru clienți la următoarele date de contact în intervalele de timp descrise mai jos:
Prin e-mail și mesaj:
Adresa de e-mail: info@leziter.ro
Mesaj: facilitate de mesagerie disponibilă la rubrica "Contact/Garantare" de pe site-ul internet.
E-mail-urile și mesajele primite în acest mod vor primi răspuns din partea prestatorului de servicii în termen de 2 zile lucrătoare de la primire.
6. Utilizator
6.1. Persoana care își furnizează în mod voluntar datele pe pagina de înregistrare a site-ului și care acceptă termenii și condițiile și conținutul informațiilor, declarațiilor și politicilor indicate, de asemenea, în acestea, și care respectă condițiile prevăzute la punctul 3.1 în legătură cu utilizatorul și care se înregistrează online cu intenția de
utilizează serviciile site-ului sau încheie un contract în calitate de client pentru achiziționarea produselor disponibile pentru comandă în magazinul online de pe site, precum și orice persoană care, fără a se înregistra, trimite o comandă Furnizorului pe cale electronică prin intermediul site-ului fără a accepta conținutul acestor termeni și condiții și informațiile indicate în declarația de comandă.
6.2. De asemenea, un utilizator contractual este o persoană care navighează pe site fără a se înregistra sau care inițiază o comunicare cu serviciul clienți al furnizorului de servicii prin furnizarea datelor sale, astfel cum sunt descrise în acești termeni și condiții și în politica de confidențialitate.
7. Serviciul prestatorului, condițiile de utilizare, obligațiile prestatorului
7.1. Serviciul furnizorului de servicii: operarea site-ului web și a magazinului online de pe site și furnizarea facilităților de comunicare disponibile pe site. Contra cost, furnizorul de servicii vinde produse și, după cum se indică pe site-ul web, poate comanda servicii de instalare, demontare și îndepărtare pentru anumite produse.
7.2. Termeni și condiții de utilizare: normele stabilite în prezenții termeni și condiții și în avizele, declarațiile și politicile de pe site.
7.3. Furnizorul de servicii este obligat să furnizeze utilizatorului informații adecvate înainte de încheierea contractului și în momentul plasării comenzii. Prestatorul de servicii își îndeplinește această obligație prin intermediul documentelor publicate pe site (prezenții termeni și condiții și informațiile menționate în aceștia). Aceste documente sunt disponibile în orice moment făcând clic pe linkurile de pe site și pot fi consultate, de asemenea, în timpul procesului de comandă. După plasarea comenzii, prestatorul de servicii va trimite utilizatorului copii electronice ale documentelor necesare pentru furnizarea de informații prin e-mail.
7.4. Furnizorul de servicii este obligat să protejeze pe deplin datele utilizatorilor, să le prelucreze în mod legal și să respecte cererile și obiecțiile utilizatorilor în această privință.
7.5. În ceea ce privește comenzile, prestatorul de servicii este obligat să livreze produsele comandate la adresa indicată de utilizatorul în cauză în conformitate cu prezentul contract.
8. Obligațiile utilizatorului
8.1. Utilizatorul plătește prețul indicat pe site pentru produsele comandate de acesta, în conformitate cu dispozițiile prezentelor condiții ("Termeni de livrare și de plată") și respectă condițiile prevăzute în prezentele condiții, în special în capitolele "Procedura de comandă, dispoziții pentru stabilirea prețului de achiziție" și "Termeni de livrare și de plată", care sunt necesare pentru executarea contractului de către prestatorul de servicii.
8.2. Utilizatorul nu este răspunzător față de prestatorul de servicii pentru nicio contraprestație financiară sau în natură pentru înregistrare, care este gratuită.
8.3. Utilizatorul este obligat să citească prezenții termeni și condiții și documentele suplimentare la care se face referire în aceștia, să respecte dispozițiile care îi sunt aplicabile și să furnizeze datele necesare pentru executarea contractuală a comenzilor.
8.4. Încălcarea acestor obligații constituie o încălcare a contractului și poate duce la anularea înregistrării utilizatorului. Într-un astfel de caz, furnizorul de servicii se poate retrage din contract și poate restabili statutul precontractual al tranzacțiilor pentru vânzarea de produse sau, în cazul tranzacțiilor care au fost deja finalizate și executate de ambele părți, poate exclude utilizatorul de la utilizarea site-ului în viitor. Părțile se achită reciproc proporțional cu executarea oricăror tranzacții deja finalizate.
9. Formarea, rezilierea și expirarea contractului
9.1. Contract de utilizare a site-ului (fără înregistrare și utilizatori înregistrați)
9.1.1. Utilizatorii care navighează pe site fără înregistrare acceptă în orice moment, prin utilizarea site-ului, termenii și condițiile contractuale și de utilizare, precum și normele stabilite în avizele, declarațiile și politicile de pe site, în special informațiile privind utilizarea modulelor cookie. Conținutul politicilor, declarațiilor, avizelor și al acestor termeni și condiții poate fi consultat în orice moment prin deschiderea documentelor indicate pe site.
9.1.2. În plus, contractul de utilizare a site-ului este supus înregistrării
Utilizarea site-ului este încheiată prin mijloace electronice pentru o perioadă nedeterminată de timp. Prin introducerea voluntară a datelor sale în zona de înregistrare a site-ului, utilizatorul se înregistrează și acceptă termenii și condițiile și conținutul informațiilor, declarațiilor și regulamentelor, declarându-și astfel intențiile contractuale față de furnizorul de servicii. Prin acceptarea înregistrării și confirmarea acesteia în scris (prin e-mail), Furnizorul de servicii își declară intențiile contractuale, ceea ce va da efect dispozițiilor din prezenții termeni și condiții referitoare la utilizarea Site-ului și va crea astfel un contract de utilizare a Site-ului pe o perioadă nedeterminată. Utilizarea site-ului poate fi pusă la dispoziția utilizatorului în mod gratuit după înregistrare.
9.1.3. Contractul de utilizare a site-ului web poate fi reziliat cu efect imediat de către furnizorul de servicii oricărui utilizator care încalcă în mod grav termenii contractului (în special în ceea ce privește clauza 18; normele de excludere). Într-un astfel de caz, furnizorul de servicii va anula înregistrarea utilizatorului în cauză, dar acest lucru nu va afecta tranzacțiile deja executate de ambele părți (tranzacția: 9.În cazul tranzacțiilor în care utilizatorul a executat deja, furnizorul de servicii, în cazul unei încălcări grave a termenilor și condițiilor contractuale, la alegerea sa, fie își va îndeplini obligația în ceea ce privește tranzacția în cauză, fie, cu condiția să nu fi început încă executarea, va rambursa prețul produsului. În cazul unei încălcări grave a contractului în ceea ce privește tranzacțiile neexecutate încă de către utilizator, furnizorul de servicii nu este obligat să accepte oferta (comanda) sau executarea utilizatorului, iar oferta nu obligă furnizorul de servicii să execute. În cazul în care prestatorul de servicii nu acceptă oferta sau prestația în cazul descris aici, contractul pentru tranzacție nu se încheie.
9.1.4. Utilizatorul poate rezilia contractul de utilizare a pereților site-ului cu efect imediat prin anularea înregistrării sale. Același lucru se aplică oricărei cereri a utilizatorului de a interzice furnizorului de servicii să prelucreze toate datele sale și de a solicita furnizorului de servicii să șteargă datele necesare pentru executarea contractului de utilizare a site-ului.
9.1.5. Solicitarea utilizatorului de a se opune sau de a șterge prelucrarea datelor în anumite scopuri de prelucrare implică, de asemenea, rezilierea contractului de utilizare a site-ului în întregime sau parțial pentru un anumit serviciu, în cazul în care prelucrarea în scopul respectiv este indispensabilă pentru executarea serviciului sau a întregului contract.
9.1.6. Rezilierea contractului de utilizare a site-ului de către utilizator - anularea înregistrării, interzicerea prelucrării în astfel de scopuri - nu afectează executarea contractului de vânzare a produselor pe care acesta le-a comandat anterior în mod valabil.
9.1.7. Furnizorul de servicii poate rezilia contractul de utilizare a site-ului în orice moment, fără a oferi niciun motiv, în ceea ce privește utilizatorii individuali - utilizatorii înregistrați - sau în ceea ce privește toți utilizatorii la încetarea funcționării site-ului. În acest caz, rezilierea contractului deja
produse comandate în mod valabil se realizează.
9.1.8. Contractul de utilizare a Site-ului încetează la încetarea activității Prestatorului de servicii și la decesul sau încetarea activității Utilizatorului.
9.1.9. Furnizorul de servicii își rezervă, de asemenea, dreptul de a aplica și de a modifica protecția juridică a conținutului Site-ului și normele care reglementează funcționarea și utilizarea Site-ului, inclusiv în ceea ce privește Utilizatorii care navighează pe Site fără înregistrare. Utilizatorii care navighează pe Site fără înregistrare acceptă, în orice moment, termenii și condițiile de utilizare și normele stabilite în notificările, declarațiile și politicile conținute în Site, care pot fi citite în orice moment în documentele de referință disponibile în partea de jos a paginilor Site-ului.
9.2. Contractul de cumpărare a produsului
9.2.1. Contractul pentru achiziționarea unui produs se încheie electronic după înregistrare - sau fără înregistrare - prin trimiterea comenzii pentru produsul sau produsele date către prestatorul de servicii de către utilizator (ofertă cu comportamentul unei oferte de cumpărare), și apoi prin acceptarea comenzii (ofertei) de către prestatorul de servicii - despre care prestatorul de servicii trimite o confirmare scrisă clară prin e-mail către utilizator (acceptarea comenzii) - până la finalizarea tranzacției date de către ambele părți. La sfârșitul procesului de comandă pe site-ul web, astfel cum este descris în secțiunea din acești termeni și condiții intitulată "Procesul de comandă, procesarea comenzii", utilizatorul își declară intenția contractuală față de prestatorul de servicii prin acceptarea termenilor și condițiilor și a conținutului informațiilor, declarațiilor și reglementărilor și prin trimiterea comenzii. Prin acceptarea comenzii și trimiterea unei declarații clare și neechivoce în acest sens în scris (prin e-mail) către utilizator, furnizorul de servicii își declară intențiile contractuale, creând astfel un contract pentru achiziționarea produsului până la executarea completă a tranzacției de către ambele părți.
Confirmarea imediată a comenzii va fi trimisă de furnizorul de servicii utilizatorului prin intermediul unui e-mail automat de confirmare. Prin această confirmare imediată, furnizorul de servicii confirmă utilizatorului primirea comenzii și termenii și condițiile stabilite în aceasta, conținutul comenzii, însă această confirmare nu constituie un contract pentru achiziționarea produsului.
Contractul de cumpărare a produsului se încheie prin acceptarea comenzii de către prestatorul de servicii, care este, de asemenea, trimisă electronic utilizatorului sub forma unui e-mail de acceptare a comenzii la adresa de e-mail furnizată de utilizator în timpul comenzii. Astfel, contractul este încheiat atunci când furnizorul de servicii confirmă utilizatorului că a acceptat comanda (aceasta nu trebuie confundată cu confirmarea electronică automată a
comanda utilizatorului a fost primită).
9.2.2. Prin anularea înregistrării utilizatorului după plasarea unei comenzi valide, utilizatorul nu reziliază contractul de comandă a produsului, aceasta nefiind o exercitare a dreptului de retragere. De asemenea, solicitarea Utilizatorului către Furnizorul de servicii de a interzice Furnizorului de servicii prelucrarea datelor sale în întregime sau de a șterge datele sale nu este considerată o retragere a comenzii produsului. În aceste cazuri, după încetarea contractului de utilizare a Site-ului, contractul de achiziție a produsului încheiat cu o comandă valabilă va continua să fie valabil și ambele părți vor fi obligate să respecte termenii contractului. În cazul în care utilizatorul interzice, de asemenea, prestatorului de servicii să prelucreze toate datele sale necesare pentru executarea contractului de achiziție a produsului înainte de îndeplinirea comenzii, prestatorul de servicii notifică utilizatorului retragerea din contractul de achiziție a produsului.
9.2.3. Drepturile utilizatorului de retragere/anulare și garanție pentru comenzile de produse sunt prevăzute în secțiunea din prezentele condiții intitulată "Defecțiuni de executare, garanție, garanție, drept de retragere/anulare" de mai jos.
9.2.4. În cazul tranzacțiilor în care utilizatorul a executat deja, în cazul unei încălcări grave a termenilor și condițiilor contractuale, în special așa cum este descris în secțiunea din acești termeni și condiții intitulată "Excluderea utilizatorilor înregistrați" (clauza 18), furnizorul de servicii poate, la alegerea sa, fie să își îndeplinească obligațiile cu privire la tranzacția în cauză, fie, cu condiția să nu fi început încă executarea, să ramburseze suma totală plătită de utilizator. În cazul unei încălcări grave a contractului în ceea ce privește tranzacțiile neexecutate încă de către utilizator, furnizorul de servicii nu este obligat să accepte oferta (comanda) sau executarea utilizatorului, iar oferta nu obligă furnizorul de servicii să execute. În cazul în care prestatorul de servicii nu acceptă oferta sau prestația în cazul descris în prezentul document, contractul pentru achiziționarea produsului nu va fi încheiat. În ceea ce privește tranzacțiile deja efectuate, în orice măsură, părțile își reglează reciproc conturile proporțional cu executarea lor.
9.2.5. În cazul încetării funcționării site-ului web sau al împiedicării utilizării site-ului web de către prestatorul de servicii, prestatorul de servicii este obligat să îndeplinească contractele de cumpărare a produselor pe baza comenzilor valabile deja plasate.
9.2.6. Contractul încetează la încetarea activității prestatorului de servicii și la decesul sau încetarea activității utilizatorului.
10. Înregistrarea, drepturile astfel conferite utilizatorului și limitările acestora
10.1. Utilizatorul în zona de înregistrare a site-ului pentru a furniza informațiile solicitate acolo - detaliate mai jos
(a se vedea mai jos sub titlul "Gestionarea datelor, protecția datelor"), prin furnizarea voluntară a datelor specificate în formularul de înregistrare și prin acceptarea acestor termeni și condiții. Furnizorul de servicii își declară acceptarea prin confirmarea înregistrării în scris (prin e-mail).
10.2. Utilizatorul înregistrat devine îndreptățit să acceseze site-ul web, să modifice datele furnizate în timpul înregistrării, să efectueze achiziții în magazinul online în calitate de client înregistrat prin plasarea unei comenzi electronice.
10.3. Utilizatorul poate, în orice moment, să notifice în scris prestatorului de servicii (inclusiv prin trimiterea unui mesaj electronic prin e-mail) cererea sa de încetare a înregistrării sale la datele de contact (adresa poștală și adresa de e-mail) indicate pe site-ul web al prestatorului de servicii. Într-un astfel de caz, în termen de 2 zile lucrătoare de la primirea cererii de către furnizorul de servicii, înregistrarea sa va fi ștearsă și toate datele sale vor fi șterse în același timp (cu excepția datelor necesare pentru respectarea obligațiilor legale, de exemplu, pentru a ține evidența contabilă). Acest lucru va pune capăt prezentului contract cu efect imediat în ceea ce privește înregistrarea și prelucrarea aferentă a datelor dumneavoastră, însă contractul de achiziție a produsului încheiat printr-o comandă valabilă anterior va rămâne în vigoare, ambele părți vor fi obligate să respecte termenii și condițiile prevăzute în acesta, iar furnizorul de servicii poate continua să prelucreze datele dumneavoastră necesare pentru executarea contractului în măsura și pe durata necesare pentru executarea contractului. În cazul în care, în același timp cu anularea înregistrării, utilizatorul interzice, de asemenea, prestatorului de servicii să prelucreze toate datele sale necesare pentru executarea contractului de achiziționare a produsului, prestatorul de servicii va declara că se retrage din contractul de achiziționare a produsului.
10.4. Utilizatorul nu are dreptul de a interfera cu sistemul IT operat de prestatorul de servicii atunci când utilizează site-ul web.
10.5. Utilizatorul este responsabil pentru păstrarea confidențialității datelor de acces ale utilizatorului (în special a parolei). În cazul în care utilizatorul constată că parola sa furnizată în timpul înregistrării a fost accesată de un terț neautorizat, acesta trebuie să își schimbe imediat parola, iar în cazul în care se suspectează că terțul utilizează parola în mod abuziv în orice mod, acesta trebuie să notifice în același timp furnizorul de servicii.
Utilizatorul se angajează să actualizeze datele personale furnizate în timpul înregistrării, după
cum este necesar, pentru a se asigura că acestea sunt actualizate, complete și exacte.
În cazul în care utilizatorul își uită parola, acesta poate stabili o nouă parolă prin notificarea prestatorului de servicii.
11. Procesul de comandă, procesarea comenzilor
11.1. Proprietățile esențiale, caracteristicile și instrucțiunile de utilizare ale produsului (produselor) comandat(e) pot fi găsite în detaliu pe pagina de informații a produsului specific de pe site-ul web al prestatorului de servicii sau în instrucțiunile de utilizare anexate produsului. Dacă aveți întrebări cu privire la produs înainte de comandă, serviciul clienți al furnizorului de servicii vă stă la dispoziție. Instrucțiunile de utilizare a produsului distribuite de Furnizorul de servicii vor fi trimise împreună cu produsul, în cazul în care legea o impune. În cazul în care Utilizatorul nu primește instrucțiunile obligatorii de utilizare împreună cu produsul, acesta trebuie să notifice Serviciul Clienți înainte de a utiliza produsul, iar Furnizorul de servicii va trimite un înlocuitor. În cazul în care utilizatorul are nevoie de mai multe informații decât cele furnizate pe site-ul web cu privire la calitatea, caracteristicile esențiale, utilizarea sau capacitatea de utilizare a oricărui produs din magazinul online, acesta trebuie să contacteze serviciul clienți al prestatorului de servicii (detalii de contact: mai sus la "Serviciul clienți").
11.2. În timpul procesului de comandă on-line, utilizatorul completează formularul de comandă (comandă on-line) utilizând sistemul on-line, indicând denumirea și caracteristicile produselor utilizate pe site, data livrării, prețul total care trebuie plătit, precum și termenii și condițiile actuale și alte informații, confirmând cunoașterea și acceptarea acestora, și îl trimite prestatorului de servicii utilizând sistemul on-line, a cărui primire este confirmată electronic de către prestator imediat, dar în termen de cel mult 48 de ore. În cazul în care confirmarea nu este primită în termen de 48 de ore de la data trimiterii comenzii utilizatorului, acesta nu va fi obligat prin comanda sa.
Confirmarea imediată a comenzii va fi trimisă utilizatorului de către prestatorul de servicii prin intermediul unui e-mail automat de confirmare. Prin această confirmare imediată, furnizorul de servicii confirmă utilizatorului primirea comenzii și termenii și condițiile stabilite în aceasta, conținutul comenzii, însă această confirmare nu constituie un contract de achiziție a produsului.
Contractul de cumpărare a produsului este încheiat prin acceptarea de către prestatorul de servicii, care este, de asemenea, trimisă electronic sub forma unui e-mail de acceptare a comenzii la adresa de e-mail a utilizatorului furnizată de acesta în timpul înregistrării sau al comenzii. Astfel, contractul este încheiat atunci când furnizorul de servicii confirmă utilizatorului că a acceptat comanda (acest lucru nu trebuie confundat cu confirmarea electronică automată a primirii comenzii utilizatorului de către furnizorul de servicii).
11.3. Prestatorul de servicii procesează comanda pentru un produs aflat în stoc în termen de 1-15 zile lucrătoare de la primirea plății în cazul plății anticipate sau de la confirmarea acceptării comenzii în cazul rambursării și livrează produsul utilizatorului care a plasat comanda prin intermediul unui serviciu de coletărie. În cazul în care comanda nu poate fi onorată sau poate fi onorată doar cu întârziere, prestatorul de servicii contactează utilizatorul fără întârziere.
11.4. Comanda va fi a c c e p t a t ă de furnizorul de servicii numai dacă utilizatorul are
toate câmpurile necesare pentru comandă sunt completate în întregime. Prestatorul de servicii nu va fi răspunzător pentru întârzieri sau alte probleme, erori sau daune care rezultă din date de comandă incorecte și/sau inexacte furnizate de utilizator.
11.5. Procedura de plasare a unei comenzi
11.5.1. Rezultatele unei căutări pe site nu vor duce la precomandarea de produse sponsorizate sau la afișarea de reclame plătite.
11.5.2. Selectarea produsului (produselor) corespunzător(e) și adăugarea acestuia (acestora) în coșul de cumpărături (în funcție de tipul de produs, dacă este posibil, prin introducerea dimensiunii/ambalajului și/sau a altor caracteristici opționale, prin introducerea cantității pentru fiecare produs și apoi făcând clic pe butonul "Adăugare în coș").
11.5.3. Făcând clic pe butonul "coș de cumpărături în antet", se va afișa conținutul coșului de cumpărături, unde utilizatorul poate modifica numărul de articole din coș sau poate "elimina" articolul din coș prin setarea numărului de articole la zero. Utilizatorul poate goli coșul în orice moment în timpul procesului de comandă făcând clic pe butonul "Goliți coșul" sau pe pictograma "Coș de gunoi" de lângă produsele din coș.
11.5.4. Făcând clic pe butonul "Comandă", utilizatorul care efectuează comanda își poate introduce datele - în cazul unui utilizator care nu este încă înregistrat - prin completarea înregistrării, astfel cum se prevede în clauza 10 din prezentul acord; și - în cazul unui utilizator care este deja înregistrat, dar navighează înainte de a intra - prin autentificare sau, în cazul în care utilizatorul dorește să efectueze o comandă fără înregistrare, prin lăsarea debifată a opțiunii de creare a înregistrării. Ulterior, trebuie furnizate datele de livrare (nume, adresă și număr de telefon) și de facturare (nume, adresă și număr de telefon) (prin completarea în această etapă a formularului care apare în timpul procesului de comandă).
Dacă sunteți deja înregistrat și autentificat, veți putea introduce imediat detaliile de livrare
și facturare.
ATENȚIE! Dacă achiziționați în calitate de persoană impozabilă cu număr de identificare fiscală (de exemplu, entitate comercială, comerciant individual, fermier etc.), trebuie să furnizați denumirea (denumirile) societății, numărul de identificare fiscală și adresa de facturare. Persoana care acționează în numele persoanei impozabile care efectuează achiziția este responsabilă pentru exactitatea datelor și pentru furnizarea datelor corecte.
11.5.5. În timpul procesului de comandă, utilizatorul are posibilitatea de a se abona la serviciul de newsletter făcând clic pe caseta de selectare de lângă textul privind abonarea la newsletter de pe site. Abonarea este voluntară, iar neabonarea nu împiedică utilizatorul să utilizeze celelalte servicii disponibile pe site.
11.5.6. În funcție de dimensiunea și greutatea produsului (produselor) pe care doriți să le comandați, următoarele opțiuni de livrare vor apărea în procesul de comandă. Dacă dimensiunea sau greutatea produsului (produselor) depășește parametrii maximi stabiliți de furnizorul de servicii de livrare pentru metoda de livrare respectivă, opțiunea de livrare respectivă nu va fi afișată în opțiunile disponibile. Restricțiile pentru fiecare metodă de livrare sunt stabilite în secțiunile 13.7, 13.8 și în informațiile disponibile în secțiunea "Livrare" a site- ului.
Alegerea unei metode de livrare și de plată.
Metodele de livrare și opțiunile de plată contra ramburs la momentul primirii:
- livrare la domiciliu prin curier standard - puteți plăti în numerar sau cu cardul de credit în momentul primirii la curier;
- livrare normală prin curier Posta - plata se poate face în numerar sau prin card de credit la primirea la curier;
- livrare premium la domiciliu (serviciul de curierat livrează coletul la proprietate la cererea utilizatorului), - plata se face în numerar sau prin card de credit la curierat;
- livrarea la punctul de colectare (magazinul poate fi selectat în timpul procesului de
comandă);
- livrarea la automatul de coletărie selectat - unde plata poate fi efectuată prin card de credit;
- livrarea la PostaPoint-ul ales - unde se poate efectua plata în numerar sau prin card de credit;
- livrarea la PostaPosta selectată ("Rămânerea la Poștă") - unde puteți plăti cu numerar sau cu card de credit.
Metode de plată disponibile pentru plata în avans:
- plata în avans (transfer bancar),
- plată online prin card de credit.
Dacă alegeți una dintre metodele de livrare de mai sus, puteți plăti în avans.
Condițiile suplimentare pentru utilizarea serviciului de plată online cu cardul de credit sunt stabilite în termenii și condițiile furnizorului de servicii selectat în timpul procesului de comandă, pe care utilizatorul le poate accesa la selectarea serviciului înainte de efectuarea plății.
Metodele de livrare și de plată dorite pot fi selectate prin bifarea căsuțelor corespunzătoare din textele care le descriu. Contractul se încheie cu livrarea sau metodele de livrare și plată alese de utilizator în timpul executării comenzii specifice și descrise în detaliu pe paginile procesului de comandă.
11.5.7. Verificarea de către utilizator a datelor agregate ale comenzii (verificarea de către utilizator a comenzii după ce datele introduse în etapele detaliate mai sus și metodele selectate au fost afișate pe o singură pagină).
Înainte de a trimite comanda, utilizatorul este informat cu privire la prețul produsului, taxele de transport curente și orice costuri suplimentare suportate în legătură cu îndeplinirea comenzii, orice restricții de transport, metoda de colectare și metodele posibile de plată în timpul etapelor de comandă. În cazul în care este necesar un acord specific într-un anumit caz în legătură cu aspectele enumerate aici, furnizorul de servicii va contacta utilizatorul separat în scopul acordului.
11.5.8. Acceptarea termenilor și condițiilor contractuale (prin bifarea casetei de selectare din
fața textului care indică acceptarea, fără de care comanda nu poate fi trimisă).
11.5.9. Trimiterea comenzii (făcând clic pe butonul "Plasați comanda"). Prin plasarea unei comenzi, utilizatorul recunoaște că comanda sa este condiționată de plată.
11.6. Prestatorul de servicii atrage atenția utilizatorului asupra faptului că procesul de contractare on-line asigură posibilitatea utilizatorului de a se familiariza cu conținutul contractului, cu descrierea produsului (produselor) și cu informațiile și termenii și condițiile contractului, precum și cu informațiile și declarațiile menționate în acesta, în detaliu, înainte de încheierea contractului, și se asigură, de asemenea, că acest lucru a fost făcut înainte de trimiterea comenzii, precum și de a primi informații privind etapele tehnice și alte detalii ale procesului de contractare electronică.
Termenii și condițiile, informațiile și declarațiile pot fi consultate în orice moment făcând clic pe linkurile directe din partea de jos a site-ului și pe linkurile din textul declarațiilor inserate în procesul de înregistrare sau de plasare a comenzii. Etapele tehnice și alte detalii ale încheierii contractului prin mijloace electronice sunt prevăzute în prezentele condiții, care pot fi accesate în orice moment, astfel cum s-a indicat mai sus, făcând clic pe linkurile de pe site, atât înainte, cât și în timpul încheierii contractului.
11.7. Sunt prevăzute mijloace pentru identificarea și corectarea erorilor de introducere a datelor înainte de trimiterea declarației contractuale:
La plasarea unei comenzi pe site, este posibilă identificarea și corectarea erorilor pe baza mesajului de eroare afișat, precum și modificarea datelor personale furnizate de utilizator după înregistrare sau de către utilizatorul deja înregistrat, făcând clic pe butonul "Profil" de pe pagina de profil personal a utilizatorului după accesarea site-ului.
Conținutul "coșului de cumpărături", detaliile și parametrii comenzii pot fi verificați, modificați sau chiar șterși în orice moment până la trimiterea comenzii, pe pagina care afișează conținutul coșului de cumpărături, situată în partea de sus a paginilor Site-ului, făcând clic pe antetul coșului de cumpărături, astfel cum este descris în secțiunea și subsecțiunile "Cum să plasați o comandă".
11.8. Prestatorul de servicii confirmă utilizatorului comanda prin mijloace electronice fără întârziere după primirea comenzii utilizatorului. Prestatorul de servicii trimite confirmarea prin e-mail de răspuns automat la adresa de e-mail furnizată de utilizator în timpul înregistrării sau la completarea comenzii online. În cazul în care această confirmare nu este primită de utilizator în termen de 48 de ore de la data trimiterii comenzii utilizatorului, acesta este exonerat de obligația de a prezenta o ofertă. Comanda și confirmarea acesteia se consideră a fi fost primite de prestatorul de servicii sau de utilizator în momentul în care sunt puse la dispoziția acestuia. Confirmarea comenzii scrisă aici nu constituie un contract pentru achiziționarea produsului, această confirmare de către prestatorul de servicii nu constituie acceptarea comenzii.
11.9. Comenzile sunt procesate în fiecare zi lucrătoare de la 08.00 la 16.00. Dacă o comandă este primită în acest interval de timp, ea va fi procesată în termen de 2 zile lucrătoare de la data primirii. Este posibilă plasarea unei comenzi în afara perioadelor indicate pentru procesarea comenzii. În cazul în care o comandă este primită de prestator în afara intervalului de timp menționat mai sus, se consideră că aceasta a fost primită de prestator la începutul primei perioade de procesare următoare primirii sale și va fi procesată în termen de 2 zile lucrătoare de la acel moment sau, în cazul plății în avans, de la momentul primirii sumei plătibile în contul bancar al prestatorului.
După începerea procesării comenzii, prestatorul de servicii informează utilizatorul în scris, prin mijloace electronice, cu privire la acceptarea comenzii, în cazul în care comanda este acceptată. Contractul de achiziție a Produsului se încheie odată cu această acceptare de către Prestator, care va fi transmisă Utilizatorului și pe cale electronică, sub forma unui e-mail de acceptare a comenzii, la adresa de e-mail furnizată de Utilizator în momentul înregistrării sau comenzii. Astfel, contractul este încheiat în momentul în care prestatorul de servicii a confirmat utilizatorului că a acceptat comanda (aceasta nu trebuie confundată cu confirmarea electronică automată a primirii comenzii utilizatorului de către prestatorul de servicii).
11.10. Mijloacele prevăzute pentru identificarea și corectarea erorilor de introducere a datelor după trimiterea declarației contractuale:
În cazul în care utilizatorul a comandat din greșeală un alt produs decât cel dorit sau a furnizat informații incorecte (de exemplu, adresa de livrare) și își dă seama de acest lucru ulterior, acesta trebuie să contacteze imediat serviciul clienți. Este important să faceți acest lucru imediat, astfel încât furnizorul de servicii să poată corecta comanda înainte de începerea executării. În cazul în care comanda este corectată, furnizorul de servicii va trimite o nouă confirmare de primire și/sau acceptare a comenzii cu conținutul modificat, prin care contractul de achiziționare a produsului va fi încheiat în conformitate cu modificarea sau, în cazul unei comenzi incorecte deja acceptate, contractul de achiziționare a produsului va fi modificat.
11.11. Comenzile valabile pot fi plasate numai prin intermediul formularului de comandă on-line disponibil pe site-ul
sistemul de comandă on-line. În cazul unei erori materiale sau al furnizării de date false sau incorecte în comanda on-line a utilizatorului plasată pe site, prestatorul de servicii nu va accepta nicio reclamație ulterioară după finalizarea comenzii și nici nu va fi răspunzător pentru consecințele care decurg din aceasta, cu excepția cazului în care utilizatorul a notificat prestatorul de servicii cu privire la eroarea de introducere a datelor înainte de finalizarea comenzii (a se vedea clauzele 11.7 și 11.10). Cu toate acestea, utilizatorul își poate exercita dreptul de retragere (a se vedea clauza 15.5) în orice moment, inclusiv, desigur, în acest caz, dacă sunt îndeplinite condițiile. Datele furnizate la momentul comenzii vor fi prelucrate, stocate și protejate de furnizorul de servicii în modul prevăzut de lege. Puteți citi mai multe despre acest lucru în Informațiile privind prelucrarea datelor.
11.12. Descrierile produselor de pe paginile produselor din magazinul online fac parte din acești termeni și condiții de contract și utilizator pentru contractul de achiziție a produsului (produselor) în cauză.
11.13. Prin înregistrarea sau trimiterea unei comenzi, utilizatorul declară că a citit și a acceptat acești termeni și condiții, precum și normele cuprinse în informațiile, declarațiile și politicile de pe site-ul web și că le acceptă ca fiind obligatorii.
12. Dispoziții privind stabilirea prețului de achiziție
12.1. Pentru informații privind prețurile actuale ale produselor, utilizatorul poate consulta paginile cu descrierea produselor din magazinul online. Prețurile de achiziție indicate pentru produse sunt prețuri brute de consum, și anume prețul total de achiziție care trebuie plătit pentru fiecare produs plus taxe. Prețul de achiziție este întotdeauna exprimat în HUF. Prețul de achiziție al produselor nu include costul de livrare și - în cazul metodei de plată ramburs - taxa de ramburs, care este suportată de utilizator. Prestatorul de servicii nu percepe nicio taxă de ambalare.
12.2. În cazul în care un preț incorect (de exemplu, un preț de "0" sau "1" HUF, sau un preț al produsului dat de un ordin de mărime diferit de categoria de preț a produsului care este evident pentru toată lumea, de exemplu, un preț de 1000 sau 100 HUF în loc de 10.000 HUF) este afișat pe site-ul web, Prestatorul de servicii nu este obligat să vândă produsul la prețul incorect, caz în care nu se încheie niciun contract pentru produsul cu prețul incorect. Prestatorul de servicii se poate oferi să vândă produsul la prețul corect, în cunoștință de cauză utilizatorul vizat de tranzacția respectivă putând comanda produsul la prețul corect prin plasarea unei noi comenzi. O comandă plasată electronic de către utilizator este considerată a fi o ofertă de cumpărare, pe care furnizorul de servicii nu este încă obligat să o îndeplinească. Prima confirmare trimisă automat atestă doar primirea comenzii. Acceptarea comenzii este întotdeauna confirmată în a doua confirmare, care nu este trimisă automat, iar contractul este încheiat. În cazul unei indicații incorecte a prețului, a doua confirmare este trimisă, iar prețul corect este convenit înainte de acceptarea comenzii.
12.3. Prestatorul de servicii își rezervă dreptul de a modifica prețurile produselor afișate pe paginile web ale magazinului online. Modificarea prețului nu afectează prețul produselor deja comandate și confirmate de prestatorul de servicii prin e-mail de confirmare a acceptării comenzii.
13. Condiții de livrare și de plată
13.1. Produsul selectat și comandat în magazinul online va fi livrat de Prestator la adresa de livrare indicată de Utilizator prin e-mail, la prețul și în termenul indicate în confirmarea acceptării comenzii, contra costului de livrare indicat pe site. Taxa de livrare va fi cunoscută de Utilizator în timpul procesului de plasare a comenzii și poate fi găsită în secțiunea de informații privind livrarea de pe Site.
13.2. Furnizorul livrează produsele comandate în magazinul online prin livrare la adresa
indicată în confirmarea de acceptare a comenzii trimisă Utilizatorului prin e-mail.
13.3. Termenul de livrare
13.3.1. În cazul unei comenzi pentru un produs aflat în stoc, dacă Utilizatorul a plătit în avans prețul de achiziție al produsului comandat, produsul va fi livrat transportatorului în termen de 1-15 zile lucrătoare de la data primirii plății datorate în contul bancar al Furnizorului de servicii.
13.3.2. În cazul unei comenzi pentru un produs aflat în stoc, dacă utilizatorul a indicat ca prețul de achiziție al produsului comandat să fie plătit la livrare, produsul va fi livrat transportatorului în termen de 1-15 zile lucrătoare de la data confirmării de către prestator a acceptării comenzii.
13.3.3. Pentru produsele care nu se află în stocul Furnizorului, dar care sunt disponibile pentru comandă, produsele vor fi livrate transportatorului în termen de 3 săptămâni de la data confirmării de către Furnizor a acceptării comenzii. În cazul în care furnizorul de servicii nu poate îndeplini comanda din motive independente de voința sa sau o poate îndeplini doar cu întârziere, acesta va contacta utilizatorul care a trimis comanda cât mai curând posibil pentru a ajunge la un acord separat.
13.4. Transportatorul:
13.4.1. Furnizorii de servicii folosesc transportatori pentru livrarea la domiciliu și livrarea la automatele de colete și la punctele poștale:
Magyar Posta Zártkörűűen Működő Részvénytársaság
Denumirea scurtă: Magyar Posta Zrt. Numărul de înregistrare al societății: 01-10-042463
Număr de identificare fiscală: 10901232-2-44 Sediul social: 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6. Adresa poștală: 1540 Budapest
Telefon: +36 1 767 8282
Fax: +36 46 320 136
E-mail:ugyfelszolgalat@posta.hu Website: https://posta.hu
(denumit în continuare "transportatorul").
Pe baza contractului încheiat cu furnizorul de servicii, transportatorul livrează utilizatorului produsul comandat în termen de 2 zile lucrătoare de la expediere. Pentru norme suplimentare privind livrarea, vă rugăm să consultați secțiunea "LIVRARE" a site-ului web și "Termenii și condițiile generale ale serviciului de transport de colete MPL Business" disponibile pe site-ul web al Magyar Posta Zrt. d o c u m e n t
(https://posta.hu/static/internet/download/EASZF_I_MPL_Uzl
eti_csomag_fuvarozas_ASZF. pdf).
13.5. Produsele excluse de la serviciul poștal sunt livrate prin serviciul logistic GDL propriu al prestatorului de servicii.
13.6. În cazul unei comenzi premium de livrare la domiciliu, serviciul de curierat va livra coletul la proprietate la cererea utilizatorului.
13.7. Greutatea maximă a coletului care poate fi plasat în distribuitorul automat este de 20 kg, lungimea 50 cm, înălțimea 35 cm, lățimea 31 cm.
13.8. Greutatea maximă a unui colet plasat într-un PostaPoint este de 20 kg, lungimea maximă
este de 240 cm, iar lungimea, lățimea și înălțimea maximă combinate sunt de 300 cm.
13.9. Întârzierea ridicării. În temeiul contractului încheiat în urma unei comenzi plasate de utilizator, acesta este obligat să plătească prețul produsului (produselor), taxele de livrare și orice alte costuri legate de executarea comenzii care i-au fost aduse la cunoștință înainte de plasarea sau finalizarea comenzii și să preia livrarea produsului. În cazul în care utilizatorul nu ia în primire produsul fără a notifica în același timp prestatorul de servicii cu privire la exercitarea dreptului său de retragere fără a oferi motive sau cu privire la orice pretenții de garanție referitoare la performanța prestatorului de servicii, prestatorul de servicii va fi răspunzător pentru întârzierea în luarea în primire a produsului în conformitate cu dispozițiile din Codul civil. 6:585 § (4) și Codul civil. 6:322 (1) din Codul civil, prestatorul de servicii poate solicita rambursarea costurilor normale suportate în legătură cu produsele neacceptate în legătură cu manipularea produselor.
Lipsa livrării. În cazul în care utilizatorul nu ia în primire bunurile comandate de acesta fără a-și exercita dreptul de retragere, fără a oferi motive sau fără a notifica o cerere de garanție la momentul livrării, inclusiv atunci când utilizatorul nu este disponibil în ciuda încercărilor repetate ale transportatorului de a livra bunurile, sau nu ia în primire bunurile la punctul de livrare selectat în termenul prevăzut pentru livrare (de exemplu, în cazul selectării unei metode de livrare pentru un sediu comercial sau o mașină de colete), furnizorul de servicii are dreptul de a vinde bunurile comandate u n e i terțe părți. În acest caz, dacă produsul este returnat furnizorului de servicii și utilizatorul a plătit în avans prețul de achiziție al produsului comandat, furnizorul de servicii va rambursa prețul de achiziție după deducerea costurilor de tranzacție și a costurilor de livrare înapoi. Taxele de livrare și orice alte costuri nu sunt incluse în prețul de achiziție și nu vor fi rambursate într-un astfel de caz. Furnizorul are, de asemenea, dreptul de a deduce din suma care urmează să fie rambursată costurile de returnare a produsului către furnizor fără exercitarea dreptului de retragere fără motivare sau fără notificarea unei cereri de garanție. În cazul în care utilizatorul nu a plătit prețul produsului în avans și nu preia produsul conform descrierii de mai sus, furnizorul de servicii poate solicita plata cheltuielilor de livrare și returnare și a oricăror alte costuri suportate în legătură cu prestarea serviciului, conform descrierii de mai sus.
13.10. Utilizatorul trebuie să verifice cantitatea, integritatea și existența documentelor necesare ale produsului (produselor) comandat(e) la locul și la momentul livrării, la momentul primirii, și să raporteze transportatorului orice deteriorare, lipsă sau alte discrepanțe în acel moment. În cazul în care utilizatorul observă orice deteriorare sau discrepanță pe produsele livrate în momentul livrării, transportatorul, la cererea utilizatorului, predă produsele în detaliu și înregistrează deteriorarea sau discrepanțele la fața locului. Prestatorul de servicii va fi răspunzător față de utilizator pentru orice deteriorare a produsului în timpul transportului până la data livrării produsului către utilizator. Cu toate acestea, neefectuarea de către utilizator a inspecției la momentul recepției nu afectează drepturile de garanție ale utilizatorului și dreptul de retragere fără justificare, care pot fi exercitate în același mod ca cel prevăzut la clauza 15.
13.11. Factura pentru achiziție va fi emisă de prestatorul de servicii în momentul dovedirii livrării produsului și trimisă la adresa de e-mail furnizată de utilizator la momentul comenzii, în conformitate cu articolele 55; 56; și 59 din Legea CXXVII din 2007 privind taxa pe valoarea adăugată. Livrarea produsului va fi înregistrată electronic de către livrator la fața locului în momentul livrării în sistemul electronic al prestatorului de servicii.
13.12. În cazul în care utilizatorul constată defecte la primire, acesta trebuie să notifice prestatorul de servicii fără întârzieri nejustificate, dar în termen de cel mult 3 zile. În cazul în care utilizatorul constată un defect după primirea produsului, acesta notifică, de asemenea, prestatorul de servicii fără întârzieri nejustificate.
13.13. În cazul în care, în cursul executării contractului, prestatorul de servicii
din motive care țin de propriul său interes, prestatorul de servicii nu poate trimite sau livra comanda către utilizator în termenul specificat în termenii și condițiile sau printr-un acord separat, acesta va notifica utilizatorului impedimentul în executare imediat după apariția acestuia și, dacă nu poate executa deloc comanda, va rambursa suma totală plătită de utilizator în legătură cu comanda în termen de 14 zile de la apariția impedimentului.
13.14. Utilizatorul poate plăti prețul de achiziție al produselor comandate, inclusiv taxa de livrare, în următoarele moduri.
13.14.1. Plată anticipată prin transfer bancar. În cazul plății prin transfer bancar, utilizatorul trebuie să transfere suma datorată în contul bancar al prestatorului de servicii în termen de 3 zile lucrătoare de la primirea confirmării de acceptare a comenzii (e-mail), inclusiv detaliile transferului. Părțile la prezentul contract consideră poșta electronică, inclusiv e- mailul de confirmare, ca fiind livrată în ziua trimiterii.
13.14.2. Plata în avans prin plata online cu cardul de credit.
Plățile online cu cardul de credit sunt efectuate prin sistemul Barion (Barion Payment Zrt. - 1117 Budapest, Irinyi József utca 4-20. 2. floor). Datele cardului de credit nu sunt transmise comerciantului. Atunci când plătește cu cardul de credit, utilizatorul furnizează detaliile cardului de credit utilizat pentru plată direct și exclusiv prestatorului de servicii de plată, deoarece plata este redirecționată către site-ul prestatorului de servicii de plată în timpul procesului de plată. Furnizorul de servicii de plată nu partajează datele cardului de credit cu furnizorul de servicii.
Securitatea datelor se bazează pe separarea datelor. Prestatorul de servicii primește informațiile privind comanda de la utilizator, iar prestatorul de servicii de plată primește numai informațiile privind cardul de credit necesare pentru tranzacția de plată pe pagina de plată cu criptare SSL pe 128 de biți. Pentru plata prin card de credit, browserul de internet trebuie să suporte criptarea SSL. SSL este prescurtarea de la Secure Sockets Layer, o metodă de criptare acceptată. Programul de navigare utilizat de utilizator utilizează SSL pentru a cripta datele cardului de credit înainte de a fi trimise, astfel încât acestea să fie criptate înainte de a ajunge la prestatorul de servicii de plată și să nu poată fi citite de persoane neautorizate.
Prestatorul de servicii de plată Barion Payment Zrt. este o instituție supravegheată de Banca
Națională a Ungariei, numărul său de licență este H-EN-I-1064/2013.
Termenii și condițiile suplimentare de plată online cu cardul de credit sunt prevăzute în termenii și condițiile prestatorului de servicii de plată, pe care utilizatorul le poate afla înainte de efectuarea plății pe interfața prestatorului de servicii de plată, la care va fi redirecționat în timpul procesului de comandă.
13.14.3. Contra ramburs pentru livrarea standard la domiciliu.
13.14.4. Ridicare la domiciliu pentru livrarea premium: suma de plată se achită
transportatorului în momentul livrării, în numerar sau prin card de credit.
13.14.5. Ridicarea de la un automat de colete: suma de plătit trebuie achitată în momentul
livrării la automatul de colete, cu cardul de credit.
13.14.6. Ridicare de la un oficiu poștal: suma plătibilă trebuie achitată în numerar sau prin card de credit la oficiul poștal ales de dvs. în momentul livrării.
13.14.7. Plata la liv rare la Posta Pont: suma de plătit trebuie achitată
în numerar sau prin card de credit la PostaPont în momentul livrării.
13.14.8. Plata la livrare în cazul colectării la magazinul prestatorului de servicii: suma care trebuie plătită trebuie achitată în numerar sau prin card de credit la magazinul prestatorului de servicii.
13.14.9. În cazul livrării la adresa furnizată de prestatorul de servicii pentru ridicarea personală, este posibilă numai plata anticipată prin transfer bancar sau plata online cu cardul de credit.
13.15. Ridicarea la magazinul prestatorului de servicii ("Store Pick-up"). Prestatorul de servicii va asigura ridicarea produsului comandat la magazinul prestatorului de servicii, dacă utilizatorul solicită acest lucru. În acest caz, ridicarea este posibilă la adresa și intervalele orare publicate pe site-ul web al magazinului Prestatorului de servicii, sub rezerva unui acord prealabil. În cazul ridicării personale la magazinul prestatorului de servicii, utilizatorul poate plăti prețul de achiziție al produsului (produselor) în numerar sau cu cardul de credit, dacă optează pentru plata în numerar la livrare. În cazul plății anticipate, plata poate fi efectuată prin transfer bancar și plată online cu card de credit.
13.16. Ridicarea la magazinul partenerului prestatorului de servicii ("punct de ridicare"). Prestatorul de servicii oferă posibilitatea ridicării la adresa magazinului partenerului prevăzută pentru ridicarea produsului comandat, dacă utilizatorul solicită acest lucru. În acest caz, ridicarea este posibilă la adresa și intervalele orare publicate pe site-ul magazinului partener, sub rezerva unui acord prealabil. În acest caz, plata ramburs nu este disponibilă, iar plata prețului de achiziție al produsului (produselor) este posibilă numai prin plată anticipată prin transfer bancar și plată online cu card de credit.
14. Instalarea/instalarea produsului
14.1. Unele produse necesită instalare/comisionare profesională pentru utilizarea corespunzătoare. Instalarea/punerea în funcțiune pentru anumite produse, în cazul în care acest lucru este indicat pe site-ul web, poate fi solicitată pe site-ul web al furnizorului de servicii. Cu toate acestea, instalarea/punerea în funcțiune nu este efectuată de furnizorul de servicii și nu este vândută sau furnizată de furnizorul de servicii.
14.2. Instalarea / punerea în funcțiune este efectuată de un partener al Prestatorului de servicii (denumit în continuare "Partener"), căruia Prestatorul de servicii îi transmite cererea transmisă de Utilizator pe acest site. Transmiterea cererii nu constituie încheierea unui contract online pentru serviciul de instalare/ punere în funcțiune și nici nu constituie o comandă online pentru acest serviciu. Pentru acest serviciu, Utilizatorul și Partenerul care efectuează instalarea/montajul încheie un contract separat pe baza cererii transmise de Furnizorul de servicii, în urma unui contact direct. Pentru a facilita contactul și încheierea contractului pentru serviciu, furnizorul de servicii, pe lângă transmiterea cererii utilizatorului către partener, furnizează utilizatorului informațiile necesare sub forma unei fișe informative relevante.
15. Prestații defectuoase, garanție, garanție, drept de retragere/anulare fără justificare
15.1. Prestații defectuoase
15.1.1. Se consideră că prestatorul de servicii a efectuat o prestație neconformă în cazul în care serviciul sau produsul nu îndeplinește cerințele de calitate prevăzute în contract sau prin lege la momentul executării.
15.1.2. Nu se consideră că prestatorul de servicii a executat în mod defectuos dacă utilizatorul cunoștea defectul la momentul încheierii contractului sau ar fi trebuit să cunoască defectul la momentul încheierii contractului.
15.1.3. În cazul unei achiziții de către un utilizator care este consumator (denumit în continuare "consumatorul"), se presupune că defectul pe care consumatorul l-a descoperit în termen de un an de la executare exista la momentul executării, cu excepția cazului în care o astfel de prezumție este incompatibilă cu natura lucrului sau cu natura defectului. În practică, aceasta înseamnă că sarcina probei în cazul unui defect descoperit în termen de un an revine prestatorului de servicii.
15.1.4. În cazul consumatorului, furnizorul încalcă contractul în cazul în care defectul bunurilor se datorează instalării necorespunzătoare a acestora, cu condiția ca instalarea să facă parte din contractul de vânzare și să fi fost efectuată de furnizor sau sub responsabilitatea furnizorului sau ca instalarea să fi fost efectuată de consumator, iar instalarea necorespunzătoare să fie rezultatul unor deficiențe în instrucțiunile de instalare furnizate de furnizor.
15.1.5. În cazul consumatorului, dacă contractul de vânzare prevede că bunurile urmează să fie instalate de către furnizor sau dacă instalarea este efectuată sub responsabilitatea furnizorului, se consideră că prestația a fost finalizată de către furnizor atunci când instalarea este finalizată.
15.2. Garanția pentru accesorii
15.2.1. În cazul unei prestații defectuoase din partea Furnizorului de servicii, Utilizatorul poate înainta o cerere de garanție împotriva Furnizorului de servicii în conformitate cu normele Codului civil, iar Consumatorul în conformitate cu normele Codului civil și ale Decretului guvernamental 373/2021 (30.VI.).
15.2.2. Utilizatorul poate solicita, la alegerea sa, următoarele remedii: repararea sau înlocuirea, cu excepția cazului în care remediul ales de utilizator este imposibil sau ar implica costuri suplimentare disproporționate pentru furnizorul de servicii în comparație cu remedierea unui alt remediu. În cazul unui consumator, furnizorul de servicii ia în considerare toate circumstanțele, inclusiv valoarea serviciului în starea sa impecabilă și gravitatea încălcării contractului, atunci când stabilește dacă există un cost suplimentar disproporționat. În cazul în care prestatorul de servicii nu s-a angajat să repare sau să înlocuiască articolul sau nu poate îndeplini această obligație într-o perioadă de timp rezonabilă, ținând seama de caracteristicile articolului și de scopul pentru care utilizatorul s-ar fi putut aștepta la acesta, fără a aduce atingere intereselor utilizatorului, sau în cazul în care interesul utilizatorului pentru reparare sau înlocuire a încetat, prestatorul de servicii
- consumatorul poate solicita o reducere proporțională a contraprestației sau se poate retrage din contract, dar nu poate repara defecțiunea el însuși sau să o facă reparată de o altă parte pe cheltuiala prestatorului de servicii;
- utilizatorul care nu este un consumator poate solicita o reducere proporțională a prețului sau remedierea sau repararea defectului de către o altă parte, pe cheltuiala prestatorului de servicii, sau rezilierea contractului.
15.2.3. De asemenea, consumatorul are dreptul de a solicita o reducere proporțională a contravalorii sau de a rezilia contractul de vânzare, în funcție de gravitatea încălcării contractului, dacă
- furnizorul de servicii nu a reușit sau a refuzat să efectueze reparația sau înlocuirea, sau a efectuat reparația sau înlocuirea, dar nu a suportat sau nu a suportat integral costurile de returnare a bunurilor înlocuite;
- a existat o neexecutare repetată, în ciuda încercărilor furnizorului de a aduce bunurile în conformitate cu contractul;
- neexecutarea este de o asemenea gravitate încât justifică reducerea imediată a prețului sau rezilierea imediată a contractului de vânzare; sau
- furnizorul nu s-a angajat să aducă bunurile în conformitate cu contractul sau este clar din circumstanțe că furnizorul nu va aduce bunurile în conformitate cu contractul într-un termen rezonabil sau fără un prejudiciu semnificativ pentru consumator.
15.2.4. În cazul consumatorului, reducerea contraprestației este proporțională dacă este egală cu diferența dintre valoarea bunurilor la care consumatorul are dreptul în cazul executării contractului și valoarea bunurilor primite efectiv de consumator.
15.2.5. Dreptul consumatorului de a se retrage din contractul de vânzare poate fi exercitat prin intermediul unei declarații adresate furnizorului prin care își exprimă decizia de retragere.
15.2.6. În cazul în care performanța defectuoasă se referă numai la o anumită parte a bunurilor furnizate în temeiul contractului de vânzare și condițiile pentru exercitarea dreptului de a rezilia contractul sunt îndeplinite în ceea ce privește bunurile respective, consumatorul poate rezilia contractul de vânzare numai în ceea ce privește bunurile defecte, dar îl poate rezilia și în ceea ce privește orice alte bunuri achiziționate împreună cu acestea, dacă nu se poate aștepta în mod rezonabil ca consumatorul să păstreze numai bunurile care sunt conforme cu contractul.
15.2.7. În cazul în care consumatorul dorește să rezilieze contractul de vânzare pe motiv de
performanță defectuoasă, sarcina de a dovedi că defectul este nesemnificativ revine furnizorului.
15.2.8. Consumatorul are dreptul de a reține partea rămasă din prețul de cumpărare, integral sau parțial, în funcție de gravitatea încălcării contractului, până când prestatorul de servicii își îndeplinește obligațiile privind conformitatea contractuală a prestației și prestația defectuoasă.
15.2.9. Utilizatorul poate trece de la unul dintre drepturile de garanție de conveniență la altul, dar costul trecerii va fi suportat de către utilizator, cu excepția cazului în care aceasta a fost justificată sau furnizorul de servicii a oferit un motiv pentru aceasta.
15.2.10. Utilizatorul trebuie să notifice furnizorul de servicii cu privire la defect fără întârziere după ce defectul a fost descoperit. În cazul unui contract între un consumator și o întreprindere, o defecțiune comunicată în termen de două luni de la descoperirea defecțiunii se consideră a fi fost comunicată fără întârziere. Partea îndreptățită - utilizatorul
- este răspunzătoare pentru orice prejudiciu care rezultă din întârzierea notificării. Dreptul utilizatorului de a solicita despăgubiri în temeiul unei garanții de conveniență expiră la un an de la executarea contractului. Dreptul consumatorului de a invoca o garanție de conveniență expiră la doi ani de la executarea contractului. În cazul în care obiectul contractului dintre consumator și întreprindere este reprezentat de bunuri second-hand, dreptul consumatorului de a pretinde garanția bunurilor consumatorului expiră la un an de la executarea contractului.
15.2.11. În cazul unui contract de consum, dreptul consumatorului de a invoca răspunderea accesorie în termen de un an de la executare nu este supus niciunei alte condiții decât notificarea defectului, cu condiția ca consumatorul să dovedească faptul că bunurile sau serviciile au fost furnizate de furnizor. Cu toate acestea, după un an de la data executării, îi revine consumatorului sarcina de a dovedi că defectul descoperit de consumator exista la momentul executării.
15.2.12. Furnizorul trebuie să repare sau să înlocuiască bunurile într-un termen rezonabil, ținând seama de caracteristicile bunurilor și de utilizarea la care consumatorul se poate aștepta în mod rezonabil. Termenul rezonabil se calculează de la data la care utilizatorul a notificat furnizorul cu privire la defect.
15.2.13. Utilizatorul trebuie să pună bunurile la dispoziția prestatorului de servicii pentru a efectua reparația sau înlocuirea. Costurile de îndeplinire a obligației de garanție sunt suportate de prestatorul de servicii.
15.2.14. În cazul consumatorului, prestatorul de servicii trebuie să asigure returnarea bunurilor înlocuite pe cheltuiala sa. În cazul în care repararea sau înlocuirea necesită îndepărtarea bunurilor care au fost puse în funcțiune în conformitate cu natura și scopul bunurilor înainte ca defectul să devină evident, obligația de reparare sau de înlocuire include îndepărtarea bunurilor neconforme și punerea în funcțiune a bunurilor furnizate ca înlocuire sau a bunurilor reparate sau suportarea costurilor de îndepărtare sau de punere în funcțiune.
15.2.15. În cazul în care utilizatorul reziliază contractul de vânzare în întregime sau în ceea ce privește o parte din bunurile furnizate în temeiul contractului de vânzare, utilizatorul returnează bunurile în cauză furnizorului pe cheltuiala acestuia, iar furnizorul rambursează utilizatorului imediat după primirea bunurilor sau a certificatului de returnare a bunurilor.
15.3. Garanția produsului
15.3.1. În cazul unui defect al unui bun mobil (produs), consumatorul poate, la alegerea sa, să își exercite dreptul de a solicita despăgubiri în temeiul garanției de conveniență descrise mai sus sau în temeiul garanției produsului. Numai consumatorul are dreptul la garanția produsului.
15.3.2. În cadrul unei cereri de garanție a produsului, consumatorul poate solicita doar repararea sau înlocuirea produsului defect.
15.3.3. Un produs este defect dacă nu îndeplinește cerințele de calitate în vigoare la momentul introducerii sale pe piață sau dacă nu are caracteristicile descrise de producător.
15.3.4. Consumatorul are la dispoziție doi ani de la data la care produsul a fost introdus pe piață de către producător pentru a formula o cerere în temeiul garanției produsului. După expirarea acestei perioade, consumatorul pierde acest drept.
15.3.5. Consumatorul își poate exercita dreptul în temeiul garanției produsului numai împotriva producătorului sau distribuitorului produsului (denumite în continuare împreună "producătorul"). Sarcina de a dovedi că produsul era defect în momentul în care producătorul l-a introdus pe piață revine Consumatorului în cazul unei cereri de garanție a produsului.
15.3.6. Producătorul sau furnizorul de servicii este exonerat de obligația sa de garanție a produsului numai dacă poate dovedi că:
- produsul nu a fost fabricat sau pus în circulație în cursul activității sale comerciale; sau
- defectul nu era detectabil în conformitate cu stadiul științei și tehnologiei la momentul introducerii produsului pe piață; sau
- defectul produsului se datorează aplicării unei legi sau a unui standard obligatoriu stabilit de o autoritate publică.
Producătorul sau furnizorul poate dovedi un singur motiv de exceptare.
15.3.7. Un consumator poate introduce în același timp și în paralel o cerere de garanție accesorie împotriva furnizorului de servicii și o cerere de garanție a produsului împotriva producătorului pentru același defect. În cazul în care cererea de garanție a produsului este acceptată, consumatorul își poate exercita cererea de garanție împotriva producătorului numai pentru produsul înlocuit sau pentru partea din produs care a fost reparată.
15.4. Garanția
15.4.1. În conformitate cu Legea V din 2013 privind Codul civil, Decretul guvernamental 151/2003 (IX. 22.) privind garanția obligatorie pentru anumite bunuri de folosință îndelungată și Decretul NGM 19/2014 (IV. 29.) privind normele procedurale de gestionare a cererilor de garanție pentru bunurile vândute în temeiul unui contract încheiat între un consumator și o întreprindere (denumit în continuare: Decretul NGM), prestatorul de servicii este obligat să ofere o garanție în caz de funcționare defectuoasă a consumatorului în legătură cu vânzarea anumitor produse.
15.4.2. Durata garanției:
- 2 ani pentru un preț de vânzare de 10 000 HUF, dar care nu depășește 250 000 HUF,
- peste un preț de vânzare de 250 000 HUF, 3 ani.
Perioada de garanție începe la data livrării produsului către consumator sau, dacă instalarea este efectuată de prestatorul de servicii sau de agentul acestuia, la data instalării.
În cazul în care consumatorul pune produsul în funcțiune la mai mult de șase luni de la livrare, perioada de garanție începe să curgă de la data livrării produsului.
În cazul reparării bunurilor de consum, perioada de garanție se prelungește de la data livrării pentru reparație cu perioada în care consumatorul nu a putut utiliza bunurile de consum conform destinației din cauza defectului.
În cazul în care produsul achiziționat face obiectul dispozițiilor Decretului guvernamental 151/2003 (IX. 22.)
151/2003, iar produsul achiziționat este defect în timpul perioadei de garanție legală obligatorie, consumatorul poate formula împotriva prestatorului de servicii aceleași pretenții ca în cazul unei garanții de înlocuire. Astfel, acesta poate, în ordinea descrisă mai sus la subtitlul "Garanția accesoriilor", să solicite repararea, înlocuirea sau reducerea prețului, sau să se retragă din contract.
15.4.3. Condiții pentru invocarea garanției
Consumatorul poate, la alegerea sa, să depună cererea de reparație direct la sediul central al prestatorului de servicii, la oricare dintre sucursalele sau filialele acestuia sau la serviciul de reparații indicat de prestator pe tichetul de garanție.
Cererea de garanție poate fi făcută pe baza prezentării unui tichet de garanție, fără condiția
returnării ambalajului deschis.
În cazul în care furnizorul de servicii nu pune la dispoziția consumatorului biletul de garanție, consumatorul își poate exercita drepturile prin prezentarea dovezii de cumpărare (factură sau chitanță).
Consumatorul își poate exercita drepturile în temeiul garanției prin intermediul cardului de garanție care îi este pus la dispoziție, valabilitatea garanției nefiind afectată de eliberarea necorespunzătoare a cardului de garanție sau de neprezentarea acestuia. În cazul neprezentării cardului de garanție, încheierea contractului se consideră dovedită dacă consumatorul face dovada plății contravalorii. Returnarea ambalajului nedeschis al bunurilor de consum nu este o condiție pentru executarea cererii de garanție.
Consumatorului i se pot impune cerințe specifice (cum ar fi inspecția periodică) pentru a asigura instalarea sau întreținerea corespunzătoare a produsului de consum, cu condiția ca instalarea sau întreținerea corespunzătoare să nu poată fi asigurată prin alte mijloace și ca respectarea cerinței să nu impună o sarcină disproporționată asupra consumatorului. În cazul în care astfel de cerințe specifice se aplică produsului în cauză, informațiile necesare pentru instalarea și/sau întreținerea corespunzătoare a acestuia sunt furnizate de către furnizor consumatorului în momentul livrării produsului.
15.4.4. Furnizorul de servicii este exonerat de obligațiile sale de garanție numai dacă dovedește că cauza defectului a apărut după executare.
15.4.5. În absența unui angajament scris expres, furnizorul de servicii nu garantează că bunurile sunt adecvate pentru orice scop specific prevăzut de consumator. Furnizorul are dreptul ca orice defecte raportate ale produsului achiziționat să fie inspectate de un specialist. În cazul în care defectul poate fi atribuit utilizării abuzive, costul reparației va fi suportat de către Consumator. Obligația de garanție a Furnizorului de servicii nu acoperă cazurile în care produsul a fost demontat, carcasa acestuia a fost deschisă sau desfăcută, construcția acestuia a fost modificată de persoane neautorizate sau defectele care:
- instalare incorectă,
- utilizarea necorespunzătoare,
- instalare necorespunzătoare,
- neefectuarea întreținerii prescrise,
- daune.
15.4.6.
În cazul în care produsul comandat pe site-ul web este un bun de consum durabil nou care intră sub incidența Decretului guvernamental 151/2003 (IX. 22.), prestatorul de servicii va anexa un card de garanție la produs sau va trimite un card de garanție electronic Consumatorului sau îl va pune la dispoziție pentru descărcare. Consumatorul poate solicita livrarea bonului de garanție prin alte mijloace decât cele electronice. Furnizorul furnizează cardul de garanție prin mijloace electronice cel târziu în ziua următoare livrării sau punerii în funcțiune a produsului. În cazul în care furnizorul de servicii nu furnizează cardul de garanție sub forma unui document electronic prin livrare directă, ci îl pune la dispoziția consumatorului sub forma unei adrese de descărcare, furnizorul de servicii nu poate pune capăt posibilității de descărcare a cardului de garanție electronic până la sfârșitul perioadei de garanție, dar trebuie să asigure disponibilitatea adresei de descărcare. Bonul de garanție trebuie să fie pus la dispoziția consumatorului într-o formă care să asigure lizibilitatea conținutului bonului de garanție până la sfârșitul perioadei de garanție. Lista bunurilor de folosință îndelungată de consum este prevăzută în anexa la Decretul IM 10/2024 (28.VI), care definește domeniul de aplicare al bunurilor de folosință îndelungată de consum acoperite de garanția obligatorie. Produsele din afara acestor categorii nu sunt acoperite de garanția legală obligatorie.
Prestatorul de servicii nu este obligat să emită un bilet de garanție sau să îl înmâneze consumatorului dacă prețul de vânzare al bunurilor de consum nu depășește 50 000 HUF. În acest caz, drepturile care decurg din garanție pot fi executate prin intermediul unei chitanțe sau facturi emise în conformitate cu legea privind taxa pe valoarea adăugată, care atestă plata contravalorii. Prestatorul de servicii atrage atenția consumatorului asupra acestui fapt la momentul livrării bunurilor de consum.
În cazul în care prețul de vânzare al bunurilor de consum nu depășește 50 000 HUF și prestatorul de servicii nu emite un tichet de garanție, prestatorul de servicii informează consumatorul cu privire la
- denumirea și tipul bunurilor de consum și, dacă este disponibil, numărul de serie al acestora,
- drepturile consumatorului în temeiul garanției, momentul, locul și condițiile de exercitare a acestora și
- că, în cazul unui litigiu de consum, consumatorul poate iniția, de asemenea, o procedură în fața organismului de conciliere gestionat de camerele de comerț și industrie județene (metropolitane). Informațiile trebuie să fie furnizate într-o formă care să asigure lizibilitatea lor până la sfârșitul perioadei de garanție.
Dacă, în timpul primei reparații, prestatorul de servicii stabilește că produsul nu poate fi reparat, prestatorul de servicii înlocuiește produsul în termen de opt zile, cu excepția cazului în care consumatorul a prevăzut altfel. În cazul în care acest lucru nu este posibil, prestatorul de servicii este obligat, pe bonul de garanție sau, în lipsa acestuia, pe chitanța prezentată de consumator care atestă plata prețului produsului, să furnizeze informațiile generale
pe factura sau chitanța emisă în temeiul Legii privind impozitul pe vânzări, în termen de opt zile. Această dispoziție nu se aplică bicicletelor electrice, scuterelor electrice, quad-urilor, motocicletelor, mopedelor, autoturismelor, rulotelor, rulotelor, remorcilor, rulotelor cu remorcă și ambarcațiunilor motorizate.
Dacă produsul se defectează din nou după ce a fost reparat de trei ori în perioada de garanție, prestatorul de servicii este obligat să înlocuiască bunurile de consum în termen de opt zile, cu excepția cazului în care consumatorul a prevăzut altfel. În cazul în care bunurile de consum nu pot fi înlocuite, furnizorul rambursează consumatorului, în termen de opt zile, prețul de achiziție indicat pe cuponul de garanție sau, în lipsa acestuia, pe dovada plății prețului bunurilor de consum prezentată de consumator, pe factura sau chitanța emisă în temeiul Legii TVA. Această dispoziție nu se aplică bicicletelor electrice, scuterelor electrice, quad-urilor, motocicletelor, mopedelor, autoturismelor, rulotelor, rulotelor cu motor, rulotelor cu remorcă, rulotelor cu remorcă și ambarcațiunilor cu motor.
În cazul în care bunurile de consum nu au fost reparate în termen de treizeci de zile de la data la care cererea de reparație a fost comunicată furnizorului de servicii, furnizorul de servicii va înlocui bunurile de consum în termen de opt zile de la expirarea perioadei de treizeci de zile, cu excepția cazului în care consumatorul a prevăzut altfel. În cazul în care bunurile de consum nu pot fi înlocuite, furnizorul rambursează consumatorului prețul de achiziție indicat pe cuponul de garanție sau, în lipsa acestuia, pe dovada de plată a prețului bunurilor de consum prezentată de consumator, pe factura sau chitanța emisă în temeiul Legii TVA, în termen de opt zile de la expirarea termenului de treizeci de zile pentru reparație. Această dispoziție nu se aplică bicicletelor electrice, scuterelor electrice, quad-urilor, motocicletelor, mopedelor, autoturismelor, rulotelor, rulotelor cu motor, rulotelor cu remorcă, rulotelor cu remorcă și ambarcațiunilor motorizate.
În cazul în care consumatorul solicită înlocuirea în termen de trei zile lucrătoare de la data achiziției sau, în cazul în care instalarea a fost efectuată de prestatorul de servicii sau de agentul acestuia, în termen de trei zile lucrătoare de la data instalării, din cauza unui defect al bunurilor, prestatorul de servicii nu poate solicita costuri suplimentare disproporționate, ci va înlocui bunurile, cu condiția ca defectul să împiedice utilizarea corespunzătoare a acestora.
15.4.7. Consumatorul poate face în paralel o cerere de garanție și o cerere de garanție, precum și o cerere de garanție a produsului și o cerere de garanție, pentru același defect. Cu toate acestea, odată ce consumatorul a exercitat cu succes o cerere de despăgubire pentru o prestație defectuoasă pentru un anumit defect (de exemplu, furnizorul a înlocuit produsul), acesta nu mai poate exercita o cerere de despăgubire pentru același defect pe niciun alt temei juridic.
15.5. Dreptul de retragere/anulare fără justificare
15.5.1. Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract fără a oferi niciun motiv în termen de 14 zile. De asemenea, în cazul unui contract de prestare a unui serviciu, dacă contractul
executarea unui contract de prestare a unui serviciu a început, consumatorul are dreptul de a rezilia contractul în termen de 14 zile fără a oferi niciun motiv.
15.5.2. Perioada de retragere/cancelare
a) în cazul unui contract de vânzare de bunuri: expiră la 14 zile de la data la care bunurile sunt preluate de către Consumator sau de către un terț, altul decât transportatorul, indicat de către Consumator;
b) în cazul furnizării mai multor produse: 14 zile de la data la care ultimul produs este preluat de consumator sau de un terț, altul decât transportatorul, și indicat de consumator;
c) în cazul furnizării unui produs format din mai multe loturi sau bucăți: la data la care consumatorul sau o terță parte, alta decât transportatorul și indicată de consumator, preia livrarea ultimului lot sau a ultimei bucăți;
d) și, în cazul literelor (a), (b) și (c), consumatorul își poate exercita dreptul de retragere în cursul perioadei dintre data încheierii contractului și data preluării bunurilor.
15.5.3. În cazul în care consumatorul dorește să își exercite dreptul de retragere/anulare, acesta trebuie să trimită o declarație clară a intenției sale de retragere/anulare la una dintre datele de contact ale furnizorului. Retragerea/anularea poate fi făcută prin orice mijloace, fie verbale, fie scrise.
De asemenea, consumatorul poate utiliza modelul de declarație care poate fi descărcat de la
următorul link pentru a-și exercita dreptul de retragere/anulare:
► model de declarație de retragere/cancelare
Alternativ, puteți copia conținutul acestuia de aici:
--
Un model de formular de retragere/anulare
(se completează și se returnează numai în caz de retragere/anulare a contractului)
Destinatarul.
Adresa poștală: 6500 Baja, Szegedi út 137: info@geminiduo.hu
Subsemnatul,............................................................................................... , declar că îmi exercit dreptul de
retragere/anulare pentru achiziționarea următorului (următoarelor) produs(e) sau serviciu(uri)
a unui produs sau serviciu în ceea ce privește contractul de furnizare a unui produs sau serviciu:
Data încheierii contractului / data primirii:
Numele consumatorului:
Adresa consumatorului:
Semnătura consumatorului (numai în cazul declarației pe hârtie):
Data:
--
Consumatorul își va exercita dreptul de retragere/anulare în termen dacă trimite retragerea/anularea sa scrisă înainte de expirarea termenului indicat mai sus sau dacă notifică verbal în ultima zi a termenului. Consumatorului îi revine sarcina de a dovedi că și-a exercitat dreptul de retragere/anulare în conformitate cu prezenta dispoziție și în termenele stabilite în aceasta.
15.5.4. Exercitarea dreptului de retragere nu este exclusă în cazul în care ambalajul a fost deschis și produsul a fost utilizat în așa fel încât să se stabilească natura, caracteristicile și funcționarea acestuia.
15.5.5. Modalitățile și costurile de returnare a produsului sunt suportate de către consumator. Produsul poate fi returnat și în persoană, prin programare prealabilă la Serviciul clienți. În cazul în care prestatorul de servicii vinde produsele și într-un magazin, iar consumatorul își exercită dreptul de retragere fără motivare în persoană la magazinul prestatorului de servicii, acesta are dreptul de a returna produsele prestatorului de servicii în același timp.
15.5.6. În caz de retragere, prestatorul de servicii este obligat să ramburseze prețul de achiziție al produsului afectat de retragere și costul de livrare către consumator.
15.5.7. Consumatorul nu își poate exercita dreptul de retragere:
- în cazul unui produs care nu este prefabricat, care a fost fabricat la instrucțiunile consumatorului sau la cererea sa expresă sau în cazul unui produs care este clar personalizat pentru consumator,
- pentru un produs sigilat care a fost deja deschis de către consumator și care nu poate fi returnat după deschidere după livrare din motive de sănătate sau igienă
- și pentru vânzarea unei copii a unei înregistrări audio sau video sau a unui program informatic în ambalaj sigilat, în cazul în care ambalajul a fost deschis de consumator după livrare.
15.6. Efectele juridice ale retragerii/anulării
15.6.1. În cazul în care consumatorul se retrage din contract, furnizorul de servicii va rambursa toate contraprestațiile plătite de consumator, inclusiv costul transportului produsului la locul de reședință al consumatorului, fără întârziere, dar nu mai târziu de 14 zile de la primirea notificării de retragere a consumatorului (cu excepția oricăror costuri suplimentare suportate deoarece consumatorul a ales un alt mod de transport decât cel mai ieftin mod de transport obișnuit oferit de furnizorul de servicii). La efectuarea rambursării, Furnizorul va utiliza aceeași metodă de plată ca cea utilizată pentru tranzacția inițială, cu excepția cazului în care Consumatorul este de acord în mod expres să utilizeze o altă metodă de plată și Consumatorul nu suportă costuri suplimentare ca urmare a utilizării acestei metode de rambursare. În cazul unui contract de vânzare a unui produs, rambursarea poate fi reținută de furnizor până când produsul a fost returnat sau până când consumatorul a furnizat dovada că acesta a fost returnat, luându-se în considerare data cea mai apropiată.
15.6.2. În cazul în care consumatorul a comandat mai multe produse și acestea i-au fost trimise de furnizorul de servicii în același timp sau separat, dar contra unei sume forfetare pentru livrare, iar consumatorul nu își exercită dreptul de retragere fără a oferi motive pentru fiecare dintre produse, costurile de livrare vor fi rambursate după cum urmează:
- în cazul în care costul de livrare al tuturor produselor în cazul specific este egal cu costurile de livrare pe care consumatorul le-ar fi plătit dacă ar fi comandat numai produsul (produsele) vizat(e) de retragere, se rambursează întreaga sumă a costurilor de livrare;
- în cazul în care costurile de livrare ar fi fost mai mici dacă consumatorul ar fi comandat numai produsul sau produsele vizate de retragere, numai această sumă mai mică va fi rambursată consumatorului ca rambursare a costurilor de livrare.
15.6.3. Consumatorul returnează sau predă produsul (produsele) furnizorului fără întârzieri nejustificate, dar nu mai târziu de 14 zile de la primirea notificării sale de retragere. Se consideră că termenul a fost respectat dacă produsul este trimis înainte de expirarea termenului de 14 zile. Costul direct al returnării produsului va fi suportat de către consumator.
15.6.4. Consumatorul este răspunzător pentru deprecierea produsului numai dacă aceasta se datorează unei utilizări care depășește utilizarea necesară pentru a stabili natura, caracteristicile și funcționarea produsului.
16. Regulile forumului și principiile de moderare
16.1. Dispoziții generale, protecția datelor
Comentariile și postările utilizatorilor pot fi văzute de alți utilizatori după ce au fost publicate, astfel încât numele sau porecla utilizatorului care a publicat comentariul sau postarea ( pseudonimul dat de utilizator la publicarea postării) poate fi
pot fi identificate, datele publicate în comentariile sau postările sale pot fi identificate, astfel încât identitatea utilizatorului poate fi, de asemenea, identificată. Cu toate acestea, aceasta este responsabilitatea utilizatorului, iar furnizorul de servicii nu poate fi tras la răspundere pentru consecințe.
Utilizatorul nu poate publica comentariile sale în numele unei alte persoane fizice sau juridice și nici nu pot fi ilegale, discriminatorii, rasiste, instigatoare la ură, dăunătoare, obscene sau de natură religioasă sau politică, sau ofensatoare pentru viața privată a unei alte persoane, sau ofensatoare sau dăunătoare pentru minorii care le pot citi. De asemenea, acestea nu pot conține conținut protejat prin lege sau prin contract, conținut care încalcă secrete industriale sau proprietatea intelectuală, conținut care distribuie viruși informatici sau conținut care poate încălca în orice mod drepturile sau interesele furnizorului de servicii sau ale terților.
Utilizatorul nu are dreptul de a utiliza mesajele sale pentru a se angaja în sau a promova orice activitate care vizează vânzarea de bunuri imobile, bunuri mobile sau servicii sau plasarea de publicitate.
Mesajele și comentariile utilizatorului pot conține alt conținut decât textul (imagine, video, audio etc.) și alt conținut partajat de utilizator. În cazul imaginilor și al imaginilor în mișcare, acestea nu pot fi imaginea unei alte persoane și, indiferent de tipul de conținut, conținutul nu poate fi în niciun fel ilegal, discriminatoriu, rasist, instigator la ură, dăunător, obscen sau legat de opinii religioase sau politice, nu poate încălca viața privată a unei alte persoane, nu poate afecta sau pune în pericol minorii. Acesta nu va conține conținut protejat prin lege sau prin contract, conținut care încalcă secrete industriale sau proprietate intelectuală, conținut care distribuie viruși informatici sau conținut care poate încălca în orice mod drepturile sau interesele Furnizorului de servicii sau ale terților.
Prin acceptarea acestor termeni și condiții și a Politicii de confidențialitate, Utilizatorul este de acord cu publicarea conținutului care conține date și informații despre el însuși în așa fel încât acesta să fie accesibil publicului și vizibil pentru ceilalți utilizatori ai site-ului, iar numele/nickname-ul utilizatorului care a încărcat conținutul să poată fi identificat de observatori, astfel încât identitatea Utilizatorului să poată fi identificată. Cu toate acestea, aceasta este responsabilitatea utilizatorului, iar furnizorul de servicii nu poate fi tras la răspundere pentru nicio consecință.
Utilizatorul nu are dreptul de a utiliza conținutul netextual încărcat pentru a se angaja în sau a promova orice activitate care vizează vânzarea de bunuri imobiliare, bunuri mobile sau servicii sau plasarea de publicitate.
16.2. Forumurile comunitare de pe site și scopul acestora
Pe fișa tehnică a produselor disponibile pentru vizualizare pe site, utilizatorul poate evalua produsul prin intermediul comentariilor text. Nu este necesară înregistrarea pentru a posta un comentariu.
Oricine poate posta un comentariu, dar furnizorul de servicii nu va fi răspunzător pentru conținutul comentariilor postate și al mesajelor care sunt ofensatoare pentru alții într-un mod care nu este recunoscut de furnizorul de servicii. Furnizorul de servicii nu este răspunzător pentru niciun prejudiciu cauzat de programe sau aplicații distructive precum viruși, viermi, macro-uri sau alte programe sau aplicații care nu sunt enumerate în postări, deși depune toate eforturile pentru a evita sau filtra astfel de programe sau aplicații.
Facilitatea de mai sus este denumită în continuare "forum" în sensul prezentului capitol. Forumul este un serviciu operat și menținut de furnizorul de servicii pe site-ul web, care oferă posibilitatea de a transmite și de a face schimb de comentarii scrise, opinii, informații și alt conținut de tip imagine, sunet, video (denumite în continuare în mod colectiv "postări"), cu scopul de a facilita schimbul de idei și informații pentru vizitatorii site-ului web. Forumul poate fi utilizat de oricine, conform prevederilor prezentei politici. Furnizorul de servicii nu este responsabil pentru conținutul comentariilor și postărilor publicate în forum.
Forumul este un serviciu gratuit al Furnizorului de servicii. Forumurile de pe site sunt moderate. Furnizorul de servicii nu va fi răspunzător pentru niciun prejudiciu cauzat de programe sau aplicații distructive, cum ar fi viruși, viermi, macro-uri sau alte programe sau aplicații care nu sunt enumerate în prezentul document, deși va depune toate eforturile pentru a evita și filtra astfel de programe sau aplicații.
16.3. Utilizatorii forumurilor
Forumurile furnizorului de servicii sunt publice și pot fi utilizate de oricine. Utilizatorii își pot posta punctele de vedere, opiniile și ideile în modul stabilit în prezentele reguli ale forumurilor și principii de moderare.
Orice persoană care, în calitate de utilizator al forumurilor Furnizorului de servicii, postează un comentariu pe site sau publică o postare cu alt conținut în comentariu, acceptă și recunoaște în același timp regulile și condițiile stabilite în aceste reguli ale forumului și principiile de moderare.
Utilizatorii folosesc serviciile forumurilor Prestatorului pe propriul risc.
16.4. Dezvăluirea
Prin publicarea unei postări, utilizatorul renunță la dreptul său de a controla postarea și nu poate face nicio pretenție ulterioară, financiară sau de altă natură, pe baza acesteia.
Furnizorul de servicii nu își asumă nicio responsabilitate pentru conținutul postărilor; cu toate acestea, în cazul în care postările în cauză aduc atingere intereselor sale legitime sau ale altora sau interesului public, acesta le poate șterge fără a oferi niciun motiv.
La cererea utilizatorului, furnizorul de servicii va distruge postările utilizatorului, redenumindu-le "Utilizator șters".
pseudonimul/anonimizarea comentatorului, fuzionând toate comentariile acestuia cu celelalte comentarii ale acestui nume colectiv.
Furnizorul de servicii reamintește în mod expres Utilizatorului să analizeze cu atenție și prudență ce și în ce formă postează înainte de a-și face comentariile.
Atunci când face o astfel de apreciere, Utilizatorul trebuie să țină cont de faptul că forumurile sunt arhivate de Furnizorul de servicii, astfel încât identitatea unei anumite postări și a autorului acesteia, sau chiar toate postările făcute de un anumit Utilizator, pot fi recuperate de oricine, chiar și după mai mulți ani.
Publicarea oricărei persoane reale, a datelor personale sau a cunoștințelor despre aceasta fără consimțământul persoanei în cauză este interzisă - și va fi ștearsă - dacă persoana în cauză nu a făcut-o ea însăși publică.
De asemenea, sunt interzise comentariile care conțin imagini jignitoare, discursuri instigatoare la ură, intimidare și linkuri către site-uri web pe astfel de teme.
Mesajele care insultă sau defăimează o persoană reală sau mesajele care sunt în mod clar de natură, titlu sau conținut personal nu pot fi publicate. În cazul în care un utilizator sau o persoană vizată se simte ofensat de o postare făcută despre el, acesta poate solicita ca postarea să fie ștearsă, chiar dacă nu îndeplinește altfel condițiile discutate mai sus.
16.5. Moderarea
Toate forumurile furnizorului de servicii sunt moderate. Moderatorii acționează la cererea furnizorului de servicii. Sarcina lor principală este de a asigura un schimb civilizat de informații.
În cazul în care consideră necesar, moderatorii vor informa utilizatorii cu privire la orice modificare a conținutului.
În funcție de frecvența comentariilor și a activității postărilor, moderatorii pot fi relativ puțini la număr, astfel încât niciunul dintre ei să nu poată vedea toate postările. Prin urmare, furnizorul de servicii solicită utilizatorilor să raporteze furnizorului de servicii, prin poștă electronică, orice postări care, în opinia lor, încalcă oricare dintre dispozițiile prezentului regulament al forumului și ale politicii de moderare, încalcă drepturile sau interesele legitime ale utilizatorului, ale furnizorului de servicii, ale altor persoane sau ale altora, sau pot da naștere la suspiciunea unei infracțiuni penale, sau interferează în alt mod cu schimbul ordonat de informații.
Postările ofensatoare de pe forum pot fi șterse de către moderatori sau șterse la cerere. Astfel de postări pot include:
- să interfereze cu utilizarea corespunzătoare a forumului, sau
- conținutul său este contrar legii sau prezentului regulament.
Moderatorii nu pot edita sau șterge parțial postările individuale ulterior; ei le pot lăsa așa
cum sunt sau le pot șterge în întregime.
Pentru a menține continuitatea și lizibilitatea, postările care încalcă aceste reguli și care, prin urmare, sunt supuse ștergerii, pot fi șterse împreună cu orice răspuns la acestea.
Acestea pot fi șterse fără notificarea utilizatorului:
- Postări ofensatoare. Este ilegală orice postare care încalcă orice lege maghiară în vigoare la momentul publicării sau care conține un apel, o solicitare, un consimțământ sau un acord de a comite o infracțiune sau o altă încălcare a legii sau care încalcă drepturile sau interesele legitime ale altei sau altor persoane.
- postările obscene sau agresive, amenințătoare, abuzive, inflamatorii, răuvoitoare sau orice alte postări, cu excepția criticilor profesionale care nu sunt ofensatoare pentru ordinea publică sau moralitate. Furnizorul de servicii își va exercita puterea de apreciere în această privință, iar utilizatorul va respecta și va accepta decizia furnizorului de servicii în această privință. Expresiile care încalcă regulile de moderare scrise aici pot apărea în comentarii în formă diacritică.
- Postările și alte intrări care sunt defăimătoare la adresa anumitor Utilizatori sau care conțin opinii care sunt în mod clar obscene, abuzive, insultătoare sau defăimătoare la adresa acestora - atacuri la persoană.
- Mesaje, altele decât cele din secțiunile special dedicate care tratează editarea, moderarea, editorii sau moderatorii. Pentru aceste subiecte, vă rugăm să trimiteți un e-mail laleziter@leziter.hu .
- Politizarea postărilor. Critica profesională nu contează ca politizare. Aprecierea furnizorului de servicii în această privință este la discreția furnizorului de servicii, iar utilizatorul trebuie să respecte și să accepte decizia furnizorului de servicii în această privință.
- Nu sunt permise intrările care conțin imagini care sunt ofensatoare pentru bunul gust, discursuri instigatoare la ură, intimidare sau linkuri către alte site-uri web pe astfel de teme.
- Toate postările, întrebările repetate în mod deliberat, care, în ciuda invitației postate pe forum, sunt repetate pe forum, fie în cadrul aceluiași subiect, fie în subiecte diferite. În acest caz, toate postările utilizatorului referitoare la acea anumită problemă vor fi șterse. Dacă repetarea este neintenționată (de exemplu, cauzată de o eroare de calculator), doar celelalte cazuri vor fi șterse, lăsând intactă o singură postare.
- Postări care distrug subiectul. Orice postare care interferează în mod vizibil și intenționat cu conținutul subiectului sau îl perturbă, sau care este off-topic, într-un mod care perturbă sau interferează cu o conversație civilizată, în curs, va fi considerată distrugere a subiectului.
- Distrugerea prin mijloace tehnice: inserarea de linkuri către fișiere care provoacă daune dispozitivului de acces la internet al utilizatorului; coduri html corupte; Java; inundare deliberată; descărcări de fișiere declanșate automat și orice interferență care împiedică utilizarea corectă a site-ului sau compromite echipamentul IT al utilizatorilor.
- Comentarii și postări care, în mod demonstrabil, nu sunt produse intelectuale proprii: repetarea comentariilor altor persoane, copierea fără comentarii a articolului (articolelor) de pe alte site- uri.
- Repetiția ("flood"): dacă repetarea este neintenționată (adică accidentală), celelalte cazuri vor fi șterse, lăsând intactă o postare. Repetarea intenționată este atunci când cineva postează aceeași postare de mai multe ori în una sau mai multe postări.
- Dezvăluirea detaliilor reale ale oricărui postat, altele decât dezvăluirea de către persoana în
cauză a detaliilor despre sine.
- Reproducerea, integrală sau parțială, a mesajelor șterse, precum și reluarea firelor de discuții
șterse, fuzionate sau mutate.
- Mesaje care conțin publicitate evidentă sau ascunsă.
Dezactivare. Moderatorii pot restricționa privilegiile utilizatorilor care încalcă regulile, care încalcă grav aceste reguli, care interferează în mod intenționat și/sau repetat cu conversația civilizată și pot interzice accesul acestor utilizatori pe forum. Interdicția poate fi parțială sau totală, temporară sau permanentă. Cele mai frecvente tipuri de interdicții sunt: o săptămână, o lună, permanentă - în funcție de faptul dacă utilizatorul încalcă pentru prima dată aceste reguli ale forumului și politicile de moderare sau este recidivist.
Interdicțiile nu trebuie să urmeze neapărat ordinea de mai sus; dacă moderatorii consideră
necesar, aceștia pot aplica imediat cea mai severă consecință sau
să "sară" peste elementele intermediare.
În cele mai extreme cazuri, un utilizator poate fi interzis permanent și toate mesajele sale pot fi
șterse.
Falsificarea poreclei, porecla interzisă (porecla: Utilizarea unui nickname (adică numele dat de un utilizator pentru a posta un comentariu), utilizarea sau încercarea de utilizare a unui nickname înșelător similar cu un nickname deja înregistrat pe forum, utilizarea neautorizată a numelor unor personalități istorice, personalități publice contemporane (maghiare sau străine) sau a altor nume (protejate), poate duce la eliminarea tuturor celorlalte privilegii de moderator, pe lângă ștergerea postării.
Reproducerea sau citarea din postările șterse de furnizor sau de moderatori va duce, de asemenea, la revocarea privilegiilor.
16.6. Drepturile de autor
Regulile privind drepturile de autor se aplică și postărilor și altor intrări.
16.7. Mutare la
Moderatorii pot muta o postare pe care o consideră nepotrivită pentru conținutul postării către un conținut al postării care este adecvat din punct de vedere tematic și material. Această decizie va fi luată după o analiză atentă de către moderatori.
16.8. Responsabilitate
Comunicările postate pe site sunt destinate informării comunității de utilizatori care vizitează site- ul și nu angajează în niciun fel Prestatorul. Nicio comunicare plasată pe site nu poate fi considerată a constitui o ofertă sau acceptare a unui contract sau consiliere juridică sau profesională.
Autorul postării este responsabil pentru comentariu sau intrare, furnizorul de servicii nu este responsabil pentru
responsabilitate.
Furnizorul de servicii va actualiza în permanență anunțurile și datele de pe site, dar nu poate garanta acuratețea acestora. În orice caz, acesta se va menține la zi cu obligațiile sale legale de a furniza informații. Furnizorul de servicii nu va fi răspunzător pentru niciun prejudiciu rezultat din erori, inexactități sau probleme tehnice. Prestatorul de servicii își rezervă dreptul de a modifica conținutul site-ului, integral sau parțial, în orice moment.
Furnizorul de servicii nu este răspunzător pentru conținutul site-urilor externe menținute de terți și legate de site.
16.9. Alte norme privind articolele, comentariile și contactul
Articolele care apar pe site și pe forum sunt protejate de drepturi de autor și pot fi partajate în afara site-ului sau citate numai cu menționarea sursei și în conformitate cu normele de citare. Partajarea este, de asemenea, supusă condiției ca conținutul să fie reprodus în întregime și în forma sa neschimbată. Autorii articolelor publicate pe site sunt responsabili pentru conținutul acestora.
Acest lucru se aplică și se va aplica și contribuțiilor pentru care aceste dispoziții pot fi interpretate în funcție de conținutul lor.
Dacă găsiți o postare despre care credeți că încalcă regulile regulamentului forumului sau acești termeni și condiții, sau încalcă regulile privind gestionarea datelor sau protecția consumatorilor, vă rugăm să trimiteți un e-mail laleziter@leziter.hu .
17. Declinarea răspunderii
17.1. Furnizorul de servicii nu poate fi tras la răspundere pentru niciun prejudiciu direct sau indirect rezultat din utilizarea rău intenționată a site-ului sau din indisponibilitatea furnizorului de servicii internet. Furnizorul de servicii nu poate fi tras la răspundere pentru disfuncționalități tehnice, cum ar fi defecțiuni electrice sau ale rețelei informatice. Având în vedere faptul că internetul este o rețea deschisă care nu poate fi considerată sigură, furnizorul de servicii exclude orice răspundere pentru daunele rezultate din distrugerea, întârzierea sosirii sau alte defecțiuni ale mesajelor, comenzilor sau altor date electronice. Furnizorul de servicii va fi răspunzător numai pentru daunele cauzate de neglijența sa gravă, de fapta sa intenționată sau de încălcarea obligațiilor sale contractuale materiale.
17.2. Furnizorul de servicii nu garantează că produsul este adecvat pentru orice scop prevăzut de utilizator pe care acesta nu l-a convenit cu furnizorul de servicii înainte de încheierea contractului sau pe care furnizorul de servicii nu l-a confirmat cu furnizorul de servicii pe parcursul derulării contractului.
adecvare. Descrierea produsului și instrucțiunile vor constitui ghidul de utilizare, dar prestatorul de servicii nu va fi răspunzător pentru eventualele variații datorate condițiilor specifice de utilizare.
17.3. Prestatorul de servicii nu este obligat prin lege să încheie un contract. Prestatorul de servicii este liber să decidă dacă să accepte sau să respingă comanda utilizatorului. Prestatorul de servicii nu va fi răspunzător pentru niciun prejudiciu care rezultă din aceasta.
17.4. Furnizorul de servicii nu este răspunzător pentru consecințele comportamentului descris în secțiunea 18, pentru orice încălcare a regulilor și pentru orice evenimente sau dezavantaje care rezultă din comportamentul utilizatorului, încălcarea termenilor și condițiilor, regulilor, declarațiilor și regulilor prevăzute în informațiile menționate în înregistrarea utilizatorului.
17.5. Furnizorul de servicii nu este răspunzător pentru întârzieri sau alte probleme, erori sau daune rezultate din datele de comandă furnizate de Utilizator în mod incorect și/sau inexact.
17.6. Prestatorul de servicii nu are niciun control asupra conținutului descărcat urmând l i n k u r i e x t e r n e d e p e s i t e ( linkuri către alte adrese decât https://www.leziter.ro/). Linkul va fi șters sau modificat de către Furnizorul de servicii dacă proprietarul de drept solicită acest lucru. Furnizorul de servicii nu va fi răspunzător pentru conținutul afișat sau descărcat prin intermediul unui astfel de link.
18. Excluderea utilizatorilor înregistrați
18.1. În cazul încălcării termenilor și condițiilor, Furnizorul de servicii își rezervă dreptul de a exclude utilizatorul care a încălcat termenii și condițiile din rândul utilizatorilor înregistrați fără notificare prealabilă (anularea înregistrării). Vor fi excluse persoanele care utilizează mijloace neautorizate (de exemplu, programe hacker, viruși, software troian etc.) sau care obțin avantaje neautorizate prin alte manipulări sau care interferează în orice mod cu funcționarea sistemului IT operat de Furnizorul de servicii.
18.2. În special, furnizorul de servicii poate exclude un utilizator care, prin furnizarea de informații false sau în alt mod, induce în eroare alți utilizatori cu privire la produsele, serviciile sau caracteristicile furnizorului de servicii.
18.3. De asemenea, furnizorul de servicii poate exclude un utilizator care furnizează informații false în timpul înregistrării sau al comenzii. Dacă acest lucru se întâmplă în timpul executării, furnizorul de servicii va încerca să contacteze utilizatorul în cauză, pentru a elimina
datele înregistrate incorect (de exemplu, adresa de livrare) pentru a clarifica situația. În caz de contact nereușit sau dacă se stabilește că datele false au fost înregistrate în mod intenționat, prestatorul de servicii va avea dreptul să anuleze înregistrarea și să restabilească starea anterioară contractului.
18.4. În cazul în care comportamentul de mai sus cauzează daune, furnizorul de servicii poate solicita despăgubiri pentru prejudiciul cauzat persoanei care s-a angajat în comportamentul care a cauzat prejudiciul.
18.5. În cazul în care, din motivele de mai sus, înregistrarea utilizatorului care face comanda este anulată după ce utilizatorul a comandat un produs și contractul de cumpărare a produsului a fost îndeplinit (plata prețului de cumpărare), dar dintr-un motiv care nu împiedică vânzarea și livrarea produsului deja comandat, furnizorul de servicii poate, la latitudinea sa, să îndeplinească contractul de vânzare a produsului. În cazul în care prestatorul de servicii decide să nu execute contractul, acesta poate, în acest caz, să se retragă din contract și să restabilească situația precontractuală cu privire la tranzacțiile de vânzare a produselor. Părțile sunt obligate să își regleze reciproc conturile cu privire la tranzacțiile care au fost deja executate în orice măsură, ținând seama de normele privind protecția consumatorilor.
19. Alte dispoziții
19.1. Furnizorul de servicii își rezervă, de asemenea, dreptul de a aplica și de a modifica protecția juridică a conținutului și normele care reglementează utilizarea site-ului pentru utilizatorii care navighează pe site fără a plasa o comandă. Regulile și declarațiile în acest sens sunt puse la dispoziția utilizatorului în anunțul juridic publicat permanent pe site, în prezentele TCG și în alte documente informative.
19.2. Părțile convin să acționeze cu bună-credință și corectitudine în exercitarea drepturilor și obligațiilor care le revin în temeiul acestor Termeni și condiții și să coopereze între ele.
20. Gestionarea datelor, protecția datelor
20.1. Consultați documentele "Informații privind gestionarea datelor" și "Informații privind utilizarea "cookie-urilor"", care descriu acțiunile prestatorului de servicii în executarea contractului și funcționarea site-ului web.
21. Modificarea termenilor și condițiilor
21.1. Prestatorul de servicii își rezervă dreptul de a modifica unilateral termenii și condițiile în orice moment, fără notificare prealabilă și fără o notificare specifică, dacă este necesar din motive juridice sau obiective.
21.2. Orice modificare intră în vigoare din momentul în care textul modificării este disponibil on-line pe site.
21.3. Modificarea nu are niciun efect retroactiv asupra activităților utilizatorilor înregistrați înainte de modificare și asupra vânzărilor de produse și serviciilor efectuate înainte de modificare.
21.4. Vânzările de produse și serviciile în curs la momentul modificării se efectuează în conformitate cu termenii și condițiile contractuale în vigoare la momentul comenzii.
21.5. Utilizatorii care se înregistrează după modificare, precum și comenzile efectuate și serviciile utilizate ulterior fac obiectul modificării în integralitatea sa.
21.6. Contractele care rezultă din comenzi individuale sunt întotdeauna reglementate de termenii și condițiile în vigoare la momentul plasării comenzii.
21.7. Termenii și condițiile și alte politici și notificări publicate pe site și disponibile pe site se aplică în orice moment utilizării site-ului, altele decât comenzile, indiferent de data înregistrării utilizatorului.
22. Legea aplicabilă
Pentru aspectele care nu sunt reglementate de prezenții termeni și condiții, se aplică următoarele
dispoziții legale:
- REGULAMENTUL (UE) NR. 2018/302 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din
20 februarie 2018 privind aplicarea dreptului Uniunii Europene părților contractante
28.) privind combaterea restricțiilor teritoriale nejustificate de conținut și a altor forme de discriminare bazate pe cetățenia, reședința sau domiciliul cumpărătorului pe piața internă și de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 2006/2004 și (UE) 2017/2394 și a Directivei 2009/22/CE,
- Legea V din 2013 privind Codul civil,
- Legea CLXIV din 2005 privind comerțul,
- Legea CLV din 1997 privind protecția consumatorilor,
- Decretul guvernamental nr. 45/2014 (II. 26.) privind normele detaliate ale contractelor dintre consumatori și întreprinderi,
- Decretul guvernamental nr. 373/2021 (VI. 30.) privind normele detaliate ale contractelor dintre consumatori și întreprinderi pentru vânzarea de bunuri, furnizarea de conținut digital și furnizarea de servicii digitale,
- Legea CVIII din 2001 privind anumite aspecte ale serviciilor de comerț electronic și ale serviciilor societății informaționale,
- Decretul NGM 19/2014 (IV. 29.) privind normele procedurale de gestionare a cererilor de garanție și de garantare pentru bunurile vândute în temeiul unui contract încheiat între un consumator și o întreprindere,
- Legea XLVII din 2008 privind interzicerea practicilor comerciale neloiale împotriva consumatorilor și
- Legea XLVIII din 2008 privind condițiile de bază și anumite restricții privind activitățile de publicitate comercială.
23. Reclamații, aplicare
23.1. Reclamație a consumatorului: o reclamație a unui consumator împotriva unei întreprinderi privind comportamentul, activitatea sau omisiunea întreprinderii sau a unei persoane care acționează în interesul sau în numele întreprinderii, în legătură directă cu comercializarea sau vânzarea de bunuri către consumatori, cu scopul de a remedia drepturile sau interesele unei persoane, cu excepția reclamațiilor în temeiul unei garanții de conformitate, al unei garanții de produs sau al unei garanții.
Consumatorul poate trimite reclamația sa prestatorului de servicii prin scrisoare, telefon sau e- mail, folosind următoarele date de contact:
LEZITER Mobilier, comerț și servicii Societate cu răspundere limitată
Adresa poștală.
Adresa de e-mail: info@geminiduo.hu
Prestatorul de servicii va investiga imediat reclamația verbală și, dacă este necesar, o va remedia imediat. Dacă acest lucru nu este posibil sau în caz de dezacord din partea Consumatorului și în cazul unei reclamații scrise, prestatorul de servicii va răspunde în scris în termen de cel mult 30 de zile, într-un mod verificabil.
În cazul în care consumatorul nu este de acord cu acțiunile prestatorului de servicii sau în cazul în care nu este posibilă investigarea imediată a reclamației, prestatorul de servicii va înregistra imediat reclamația și poziția sa și va furniza consumatorului o copie a înregistrării în cazul unei reclamații verbale făcute personal sau, în cazul unei reclamații verbale făcute prin telefon sau electronic, un răspuns scris la reclamație.
Prestatorul de servicii atribuie un număr unic de identificare reclamației depuse de consumator prin telefon sau prin mijloace electronice.
În cazul în care reclamația consumatorului este respinsă, prestatorul de servicii prezintă motivele respingerii. Dosarul reclamației trebuie să conțină următoarele informații:
- numele și adresa consumatorului,
- locul, ora și modul în care a fost depusă reclamația,
- o descriere detaliată a reclamației consumatorului, o listă a documentelor, înregistrărilor și a altor dovezi prezentate de consumator,
- o declarație a prestatorului de servicii privind poziția sa cu privire la reclamația consumatorului, în cazul în care este posibilă o investigare imediată a reclamației,
- semnătura persoanei care a întocmit procesul-verbal și, cu excepția cazului unei reclamații verbale făcute prin telefon sau electronic, semnătura consumatorului,
- locul și ora la care a fost întocmit procesul-verbal,
- în cazul unei reclamații orale făcute prin telefon sau prin mijloace electronice, numărul unic de identificare al reclamației.
Întreprinderea păstrează înregistrarea reclamației și o copie a răspunsului timp de trei ani și le
prezintă autorităților de supraveghere la cererea acestora.
În cazul în care reclamația este respinsă, prestatorul de servicii trebuie să informeze în scris consumatorul cu privire la autoritatea sau organismul de conciliere la care poate fi depusă reclamația, în funcție de natura acesteia. Informațiile includ, de asemenea, sediul, datele de contact telefonice și pe internet, precum și adresa poștală a autorității sau a organismului de conciliere competent în locul în care consumatorul își are reședința sau se află. Informațiile indică, de asemenea, dacă întreprinderea va recurge la organismul de conciliere pentru a soluționa litigiul de consum.
În cazul în care litigiul de consum dintre consumator și furnizor nu este soluționat, consumatorul poate înainta litigiul următoarelor organisme.
23.2. Posibilitatea de a apela la un organism de conciliere
Consumatorul poate solicita, de asemenea, intervenția gratuită a unui organism de conciliere în ceea ce privește calitatea și siguranța produsului, aplicarea normelor privind răspunderea pentru produse, calitatea serviciului și încheierea și executarea contractului între părți.
Organismul de conciliere competent este organismul de conciliere din locul în care consumatorul
își are reședința sau se află. Competența organismelor de conciliere:
Competența Comisiei de conciliere din Budapesta: Budapesta;
Baranya Vármegyei Békélététő Corület (Baranya County Conciliation Board);
Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Békélététő Testület: Borsod-Abaúj- Zemplén vármegy, Heves vármegyei, Nógrád vármegyei;
Jurisdicția comisiei de conciliere a județului Csongrád-Csanád:
Județul Békés, județul Bács-Kiskun, județul Csongrád-Csanád;
jurisdicția comisiei de conciliere a județului Fejér:
Județul Fejér, județul Komárom-Esztergom, județul Veszprém;
Consiliul de conciliere al județului Győr-Moson-Sopron Castle: județul Győr-Moson-Sopron Castle, județul Vas Castle, județul Zala Castle;
Jurisdicția comisiei de conciliere Hajdú-Bihar Vármegyei:
Județul Jász-Nagykun-Szolnok , Județul Hajdú-Bihar , Județul Szabolcs-Szatmár-Bereg;
Consiliul de conciliere al județului Pest:
Județul Pest.
A C o m i s i a d e c o n c i l i e r e o r g a n i s m e d e t a l i i d e c o n t a c t p o t f i g ă s i t e l a a d r e s a l a ad r esa
https://www.bekeltetes.hu/index.php?id=testuletek.
În absența locului de reședință și a domiciliului consumatorului în Ungaria, organismul de conciliere competent este cel competent pentru locul în care este stabilit prestatorul de servicii:
Consiliul Județean de Conciliere Csongrád-Csanád
Adresa: 6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12.
Telefon: +36 62 554 250/118
E-mail:bekelteto.testulet@csmkik.hu Website:
https://www.bekeltetes-csongrad.hu/
Organismul de conciliere indicat în cererea consumatorului este competent să se ocupe de procedură, în locul organismului competent menționat anterior, la cererea consumatorului.
Organismul de conciliere va asigura consumatorilor o audiere personală în orașele din județ aflate în jurisdicția sa, o dată pe săptămână, dacă este necesar, la cererea consumatorului. Consumatorul poate desemna un alt organism de conciliere în cererea sa.
Furnizorul este supus unei obligații de cooperare în cadrul procedurii de conciliere.
Cu excepția cazului în care consumatorul solicită în mod expres o audiere personală, instanța de conciliere organizează audierea online, fără ca consumatorul să fie prezent în persoană, prin intermediul unui dispozitiv electronic care asigură transmiterea audio și video simultană.
În cazul în care consumatorul solicită acest lucru, comitetul de conciliere organizează o audiere personală.
Reprezentantul întreprinderii autorizat să negocieze o tranzacție trebuie să participe la audierea online. În cazul în care consumatorul solicită o audiere față în față, reprezentantul întreprinderii autorizate să negocieze o tranzacție trebuie să participe la audierea cel puțin online.
Costurile procedurii în cazul unei decizii de impunere a unei obligații sunt suportate de întreprinderea împotriva căreia s-a pronunțat grupul de conciliere. În cazul în care cererea consumatorului este respinsă, părțile își suportă propriile costuri.
Organismul de conciliere este un organism independent din punct de vedere profesional, administrat de camerele de comerț și industrie județene (metropolitane) desemnate. Misiunea sa este de a soluționa pe cale amiabilă litigiile de consum referitoare la subiectele menționate mai sus, prin încercarea de a ajunge la o înțelegere și, în cazul în care aceasta nu reușește, prin soluționarea cauzei, pentru a se asigura că drepturile consumatorilor sunt respectate într-un mod simplu, rapid, eficient și puțin costisitor.
La cererea consumatorului sau a întreprinderii, organismul de conciliere oferă consiliere cu privire la drepturile și obligațiile consumatorului.
23.3. În cazul în care consumatorul este rezident și întreprinderea este stabilită în țări diferite, dar într-un stat membru al Uniunii Europene sau în Regatul Unit, Islanda sau Norvegia, consumatorul își poate depune plângerea la Centrul European al Consumatorilor din propriul stat membru. Puteți găsi datele de contact ale Centrelor Europene ale Consumatorilor aici.
Centrul European al Consumatorilor oferă asistență gratuită în soluționarea reclamațiilor individuale transfrontaliere ale consumatorilor, contribuind la ajungerea la un acord între părți în afara procedurii administrative prin furnizarea de asistență de fond.
Centrul European al Consumatorilor în care este stabilit prestatorul de servicii:
Autoritatea Națională pentru Comerț și Consumatori - Centrul European al Consumatorilor
Adresa poștală: 1536 Budapest, Pf. 324.
Telefon: +36 1 896 77 47 E-mail: info@magyarefk.hu
Website: https://www.magyarefk.hu/
23.4. Consumatorul poate depune o reclamație cu privire la calitatea bunurilor, la comportamentul, activitatea sau omisiunea prestatorului de servicii (membrii, angajații acestuia) sau a oricărei persoane care acționează în numele sau în beneficiul acestuia, la calitatea serviciilor, la aplicarea normelor privind răspunderea, la biroul guvernamental teritorial competent pentru locul de reședință în Ungaria, în calitate de autoritate pentru protecția consumatorilor. O f i c i i l e g u v e r n a m e n t a l e teritoriale competente s u n t d a t e l e d e c o n t a c t p o t f i g ă s i t e l a a d r e s a
l a ad r esa https://kormanyhivatalok.hu/kormanyhivatalok.
De asemenea, consumatorii își pot adresa reclamațiile autorității pentru protecția consumatorilor din locul în care este stabilit furnizorul de servicii:
Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal Departamentul Transport, Licențiere Tehnică și Protecția Consumatorilor Departamentul Protecția Consumatorilor
Adresa: 6000 Kecskemét, Szent István krt. 19/A. Adresa
poștală. 19/A. Telefon: +36 76 795 710
Fax: -
E-mail: fogyasztovedelem@bacs.gov.hu
Website: https://kormanyhivatalok.hu/kormanyhivatalok/bacs-kiskun/megye/szervezet/ko zlekedesi-muszaki-engedelyezesi-es-fogyasztovedelmi
23.5. Exercitarea drepturilor prin intermediul instanțelor
Părțile contractante cooperează în vederea soluționării extrajudiciare a litigiilor prin negociere în cel mai scurt timp posibil și la cel mai mic cost posibil. În cazul în care acest lucru nu conduce la un rezultat, utilizatorul poate, în funcție de valoarea litigiului, să inițieze proceduri judiciare la tribunalul districtual sau la instanța de judecată de la locul său de reședință sau de ședere, sau la Tribunalul districtual din Baja sau la Tribunalul din Kecskemét, unde își are sediul furnizorul de servicii.
23.6. Acțiunea reprezentativă
Organizațiile autorizate pot introduce acțiuni reprezentative împotriva întreprinderilor care încalcă legislația UE și maghiară privind protecția consumatorilor. Organizațiile pot solicita instanței să oprească sau să interzică comportamentul ilicit care afectează consumatorii, să remedieze încălcarea, să îi despăgubească, să corecteze încălcarea sau chiar să reducă prețul.
Un consumator nu poate și, de obicei, nu poate introduce o acțiune reprezentativă direct prin notificarea organizației. Excepție face parchetul, căruia îi poate înainta o cerere prin care să solicite parchetului să ia în considerare introducerea unei acțiuni reprezentative. Protecția consumatorilor este responsabilitatea parchetelor generale, ale căror date de contact pot fi găsite aici: http://ugyeszseg.hu/ugyeszsegek/fougyeszsegek/
Acțiunea de reprezentare este inițiată de procurorul general, dar oricine o poate iniția la biroul procurorului general. Inițiativa este gratuită pentru toți consumatorii. Procurorul decide dacă să inițieze o acțiune reprezentativă și se va adresa instanței dacă sunt îndeplinite condițiile legale. Acțiunea reprezentativă nu este introdusă de procuror în interesul consumatorului individual (denunțător), ci în interesul tuturor persoanelor care sunt sau pot fi afectate de încălcare. Consumatorii sunt reprezentați în fața instanței de către procurorul de interes public și nu sunt implicați personal în litigiu, astfel încât nu este necesară asigurarea reprezentării juridice și nu există costuri juridice.
Celelalte organizații abilitate sunt informate din oficiu cu privire la activitățile care lezează interesele consumatorilor, prin intermediul plângerilor consumatorilor și al inspecțiilor efectuate de autorități, și pot introduce acțiuni reprezentative împotriva acestora pe baza unei decizii luate în temeiul competențelor lor proprii.
Lista organizațiilor îndreptățite să introducă acțiuni reprezentative este publicată pe site-ul web al ministrului responsabil cu protecția consumatorilor. Lista organizațiilor autorizate este disponibilă aici.
23.7. Executarea în legătură cu prelucrarea datelor cu caracter personal
Utilizatorul își poate exercita drepturile de despăgubire în fața furnizorului de servicii, astfel cum sunt descrise în politica de confidențialitate, în fața unei instanțe judecătorești și, de asemenea, se poate adresa Autorității Naționale pentru Protecția Datelor și Libertatea Informației:
Autoritatea națională pentru protecția datelor și libertatea de informare
Adresa: 1055 Budapesta, Falk Miksa utca 9-11. Telefon: +36 1 391 1400
E-mail:ugyfelszolgalat@naih.hu Website: https://www.naih.hu/
În cazul unei proceduri judiciare, acțiunea poate fi introdusă în fața instanței de la domiciliul sau reședința utilizatorului, la alegerea utilizatorului în cauză, deoarece instanța are competența de a judeca cauza.
2025.07.01.
LEZITER Ltd.